11.11.11


Gisteren opnieuw enkele uren aan Dampoort station gestaan met chocomelk, wenskaarten en nog wat spullen in de hoop wat geld in te zamelen voor 11-11-11. Zoals wel voldoende geweten is voert deze organisatie campagne voor een bindend klimaatakkoord en om voldoende steun te voorzien voor de landen die al getroffen worden door klimaatverandering.

En dat die campagne hard nodig is mag blijken uit volgende gegevens. Vooreerst blijkt ons land er niet eens in te slagen om vroegere afspraken hierover na te komen. Zo heeft ons land eerder 150 miljoen beloofd voor een fonds ter ondersteuning van de slachtoffers. Wat blijkt nu, slechts 88 miljoen ervan is gestort. Daarbij gaat de federale volgend jaar 400 of 500 miljoen besparen op ontwikkelingssamenwerking (Dexia krijgt moet ook wat geld krijgen natuurlijk).

Wie denkt dat Vlaanderen het beter doet moet ik alweer ontgoochelen. Ondanks veel plechtige woorden van minister Schauvlieghe blijkt de opmaak van het Vlaamse klimaatplan niet echt vlot te verlopen en zit de kans er in dat we gewoon weer ‘schone’ lucht gaan kopen om in orde te zijn. Het is ronduit beschamend dat op alle politieke niveaus zo arrogant wordt omgegaan met beloftes en mensenlevens.

Dus ga ik dit weekend weer koppig de straat op voor 11.11.11. Misschien zal het verkopen van wenskaarten niet voor structurele oplossingen zorgen, maar voor mij voelt het als een plicht om dergelijke actie zowel politiek als financieel te steunen. Ik hoop dus van u hetzelfde als u dit weekend mensen met het 11-11-11 materiaal ziet langskomen.

En nu moet ik snel vertrekken naar het Groen Congres, daar zal ook bekend worden wie de nieuwe schepen voor ontwikkelingssamenwerking in Gent zal worden. Ik kan nu al zeggen dat het iemand zal zijn die de zaak meer ter harte neemt dan wat we op Vlaams en Federaal niveau zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s