goed nieuws


Het was vandaag een prachtige dag om te koken met de zon. Samen met Lieven Scheire hebben we dankbaar van de zon gebruik gemaakt om met 4 ovens lekker te koken. Zowel stoofpotjes, veggie-burgers en worsten, rijst, groenten, zelfs patatjes en koffie. Er zijn heel wat mensen komen kijken, wie zelf zo’n oven wil bestellen kan hier terecht. Vandaag trouwens record temperaturen op de bakplaat van meer dan 250 graden gemeten! Ik heb er niet echt aan gedacht om wat foto’s te maken, maar een klein filmpje van een zingende energietrappende kameraad heb ik wel.

Bij thuiskomt heb ik het goede nieuws gelezen op enkele sites dat alle problemen toch simpelweg op te lossen zijn. Onderwijs voor iedereen, de problemen van Spanje en Griekenland, de nodige investeringen in hernieuwbare energie, geld om de millenniumdoelstellingen te halen. Het is er allemaal! Want zo blijkt, enkele snoodaards  (ook wel de ‘rijken’ genoemd) hebben een spaarpotje van zo maar even 17 000 miljard euro. Geld dat ze verbergen op belastingparadijzen om zo geen belastingen te moeten betalen. Zelfs bij een miljard euro kan ik me niet echt iets voor stellen, maar 17 000 miljard is wel heel veel.

Dus meneren en mevrouwen politici, gewoon al die belastingparadijzen afschaffen de rijken hun belastingen laten betalen en we zijn er. Het is al even simpel als gewoon gebruik maken van de zon voor onze energiebehoeftes.

2 reacties op ‘goed nieuws

 1. Heb al overwogen om zo’n zonneoven eens te proberen. Maar 200 EUR voor een spiegel (en volgens de site support voor afrika etc.) is toch iets veel te veel van het goeie…

  De volgende grafiek geeft een goed idee van dingen die een miljard (=billion) en meer kosten: http://www.inference.phy.cam.ac.uk/withouthotair/c28/page_218.shtml
  En vooral deze is ontluisterend( maar gaat nog steeds maar tot 2 000 miljard dollar): http://www.inference.phy.cam.ac.uk/withouthotair/c28/page_220.shtml

  Like

 2. De aanpak van belastingsparadijzen is maar één onderdeel van de strijd om tot een eerlijkere verdeling van de lusten en de lasten te komen in de wereld. FAN, het financieel actienetwerk strijdt daar al jaren voor. 11.11.11 en Oxfam Solidariteit zijn ook lid van FAN, coördinator van FAN is Eric Goeman, ook bekend van de Gentsefeestendebatten. FAN heeft eergisteren de prijs voor de democratie in ontvangst mogen nemen.

  FAN strijdt voor meer fiscale rechtvaardigheid, zowel binnen België als wereldwijd. (België is trouwens ook een belastingsparadijs, voor de grote vermogens weliswaar.) Als de belastingen rechtvaardig zouden geïnd worden, zouden er wel middelen zijn om zowel de armoede als de ecologische problemen beter aan te pakken. Word ook fan van FAN op http://www.hetgrotegeld.be!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s