plassen in de regen


Ondertussen is het stukje over de smartPhone al het meest becommentarieerde van deze blog geworden. Mijn laatste aankoop lokt in elk geval de nodige reacties uit. Ik heb de reacties  ondertussen gelezen (bedankt aan iedereen voor de bijdragen) en ik vermoed dat de meeste argumenten nu wel de revue zijn gepasseerd.

Vandaag starten ook de Gentse feesten, en het ziet er naar uit dat we net als vorig jaar weer regenfeesten krijgen. Wat als positief neveneffect heeft dat er minder volk is. Eén van de problemen van de feesten zijn de beperkte mogelijkheden om te plassen voor vrouwen. Overal zijn er de speciale urinoirs waar mannen gratis terecht kunnen, maar vrouwen  moeten én betalen én vaak lang wachten.

Bacharak Bachar voert al jaren actie rond deze onrechtvaardigheid. Met de mensen van Plasactie zal de hele feesten te vinden zijn in de Bibliotheekstraat aan het Baudelopark. Toeval of niet, maar dit jaar pakken ze zelfs uit met een applicatie. Maar, dit blijkt een Android applicatie te zijn, dus werkt niet op mijn iPhone (enkel via internet).

De bedoeling is om in kaart te brengen waar vrouwen dan toch gratis kunnen plassen, en hoe het zit met de wachtrijen en hygiëne. Als  je naar Gent komt in elk geval de moeite om even langs te lopen bij de Plasactie, kwestie van ook deze strijd ook te steunen

Een reactie op “plassen in de regen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s