nieuwe beroepen: de vélo fixer


De beste ideeën zijn soms wel de eenvoudigste. Je kent het probleem wel, een kapotte remkabel, het licht dat niet meer werkt of een ander mankement aan de fiets. Je moet de fiets laten herstellen maar je hebt niet altijd de tijd om naar een fietsenmaker te gaan, of daar moet je minstens een week wachten voor je aan de beurt bent.  Als je lid bent van een Letsgroep kan je daar misschien wel terecht. Als je regelmatig de trein neemt en je station een fietspunt heeft is dat nog een mogelijk alternatief. Maar wie in Brussel woont heeft er nog een nieuwe oplossing bij: de Vélo Fixer.

Je kan de Vélo fixer bellen en een afspraak maken. Dan komt hij tot bij jouw gefietst met een speciale fiets vol materialen en reservestukken en wordt je fiets ter plaatste kwalitatief gerepareerd.

Geef toe, dat soort innoverende projecten zijn voorbeelden van wat we nodig hebben. Amor Mistiaen, de jonge initiatiefnemer, droomt trouwens van Vélo-Fixers in alle steden. Een grote ecologische winst, extra tewerkstelling en een nuttige dienstverlening. Dat is volgens mij duurzaam ondernemerschap (en heel wat vernieuwender dan misbaksels als Uplace die als innovatie worden voorgesteld).

Ik kijk er al naar uit om naast de fiets-koeriers, de eco-fiets cateraars en fietstaxi’s overal vélo-fixers te kunnen begroeten.

3 reacties op ‘nieuwe beroepen: de vélo fixer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s