gezocht: M/V in transitie


Vandaag een oproep. Het programma ‘1000 zonnen’ wil deze zomer aandacht besteden aan mensen die bezig zijn met ecologische projecten in hun eigen leven. Het gaat om eenvoudige dingen zoals douchen met een zonne-douche zak, leven zonder plastic, groentjes kweken op een parkeerplaats, een trui breien van zelf afgeschoren wol, paddestoelen telen in de kelder, op reis gaan met de bakfiets, zelf soja melk maken, het huis grondig isoleren, zelf een zonneboiler bouwen, zelf ecologische tandpasta maken, enzovoort en zoverder.

Ik mag niet meedoen voor deze rubriek “Mijn zomer met een Doel”, het gaat dus om ‘onbekende’ mensen. Dus wie zijn eigen projectje aan het grote publiek wil laten zien krijgt nu een kans. Stuur een mailtje naar steven@lowimpactman.be en ik geef je gegevens door aan de redactie van 1000 zonnen.

Wat wel wat vreemd is dat dit programma enerzijds aandacht wil besteden aan ecologie en tegelijk elke dag 2 vliegtuigtickets weggeeft! Dit klopt niet natuurlijk. Dus heb ik nog een voorstel voor een ecologisch projectje, proberen op de stoel te gaan zitten, de tickets bemachtigen en ze dan gebruiken als kladpapier.

8 reacties op ‘gezocht: M/V in transitie

 1. Ik begrijp dat echt niet meer tegenwoordig. Bijna elk ecologisch en sociaal initiatief komt aandraven met vliegreizen als beloningen… waar zijn we in godsnaam mee bezig?????
  Ik denk dat ik mijn kinderen stilletjes aan ga voorbereiden op het allerslechtste toekomstscenario!:-)

  Like

  1. helemaal mee eens, en dan soms nog naar Europese bestemmingen…waar je evengoed met de trein naar toe kan. Lowtechmagazine heeft er een nieuw artikel aan gewijd!Nog iets Griet, wat jou erg zal interesseren : dieseluitlaatgassen hebben van de Wereld Gezondheidsorganisatie het label “kankerverwekkend” gekregen!http://www.demorgen.be/dm/nl/993/Gezondheid/article/detail/1453106/2012/06/12/WHO-Dieseluitlaatgassen-veroorzaken-kanker.dhtml
   Dat wisten we uiteraard al langer, maar nu wordt het ook officieel in dezelfde lijst opgenomen als tabak!

   Like

   1. Dankjewel, lieve maman verte, voor jouw reactie! Het doet echt deugd om in deze toch wel harde maatschappij gelijkgestemde zielen te kennen!:-)

    En bij deze voor jullie daar een deugddoend weekend toegewenst!!!

    Lieve groetjes vanuit het natte Oostakker!

    Griet & co

    Like

  1. Wij hebben dat al een aantal keren gedaan met een gemotiveerde brief of mail. Als alternatief stellen we dan bijvoorbeeld een fiets als eerste prijs voor, maar een mens staat er echt versteld van wat je dan als antwoord krijgt! En bijna elke groepering (en straks ook elk individu) heeft toch wel een excuus voor die ene vliegreis… en zo neemt vliegen natuurlijk exponentieel toe! Misschien moeten er nog eens een serieus pak vulkanen eventjes van zich laten horen!:-)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s