lingerie voor het klimaat?


Straks vertrekken we naar Mano Mundo in Boom, om er met de LM-mobiel rond te rijden en om 19 uur de theatershow op te voeren. Mooi programma trouwens op Mano Mundo en ook een bijzonder ecologisch festival. Het thema is ‘het klimaat’ met zowel een muzikaal als inhoudelijk aanbod om u tegen te zeggen. Het kan trouwens geen kwaad om het nog eens over global warming te hebben, want volgens de statistieken van Google Trends is de aandacht voor het thema flink geslonken.  Sinds 2010 (na Kopenhagen) is alvast op internet veel minder te doen rond het thema.

Er is echter nog een actie om daar iets aan te doen. Vandaag zaterdag zal Wervel vzw in het Kursaal van Oostende de vriendinnen van KAV vermaken met een hippe, kleurrijke hennep lingerieshow. Deze CannaBizondergoed-show kadert in de campagne ‘Kan het ‘s met Cannabis? – Drugsvrije eco-innovatie’ die de beruchte plant in een positief daglicht plaatst. Deze beloftevolle hennepvariëteit – ook kemp genoemd – groeit hier uitstekend zonder pesticiden en kunstmest en heeft tal van troeven. Hennepvezels zijn een duurzaam alternatief voor katoen: er is veel minder water nodig en de opbrengst ligt tot 4 keer hoger.

De kemp is trouwens ook een zeer goed alternatief voor het soja-veevoer met zijn nefaste gevolgen voor het regenwoud. (PS: als je het nog niet gedaan hebt, teken snel deze petitie om de verdere kaalkap van het Amazonewoud te stoppen). Dus van win-win gesproken, je kan er sexy ondergoed van maken én de opwarming van de aarde ermee tegengaan. En wellicht zal het gebruik van het woord lingerie het aantal bezoekers op mijn blog de hoogte in jagen. Leve de cannabis dus. Trouwens een beetje oneerbroekenterrorist doet het met cannabis.

 

Een reactie op “lingerie voor het klimaat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s