eenenveertig!


Voila, het is officieel nu. Ik sta voor de volgende verkiezingen op de lijst van Sp.a-Groen op plek 41. Makkelijk te onthouden want EenenVeertig kan je afkorten tot E.V. En wie E.V. zegt denk aan ecologische voetafdruk, en wie aan ecologische voetafdruk denkt, denkt aan mij… Ik zal wellicht nog een  scherpere manier moeten vinden op de campagne te voeren maar daar is nog wat tijd voor.

Voor de geïnteresseerden,  een beetje toelichting over het ledencongres van deze morgen. We gingen van start met een uitgebreide toelichting over de procedure en de manier waarop de gesprekken met de kandidaten zijn gelopen. De spanning werd er eventjes ingehouden, maar uiteindelijk werd dan de modellijst voorgesteld. Alle 15 kandidaten mochten dan in 2 minuten kort zichzelf voorstellen, terwijl het publiek ondertussen schriftelijk vragen mocht indienen. Dan was het tijd voor de vragen die telkens mochten beantwoord worden in 1 minuut.

De volgend stap was dan de discussierronde. Daarvoor moesten mensen ook al via een briefje op voorhand aangeven of ze een inbreng wilden doen in de discussie. Tijdens de discussie moesten de kandidaten de zaal verlaten, wat ons toch even een pauze gaf. Na een toch behoorlijke uitgebreide pauze mochten we terug naar binnen. Tijd voor de stemming, alle geregistreerde leden mochten dan anoniem hun stem uitbrengen, om al of niet hun akkoord te geven over de voorgestelde kandidaten en de plaatsen op de lijst.

Na enkele minuten kwam dan het verlossende woord. 89% van de leden is akkoord met de lijst. Daarna was het bijna afgelopen, want er moest nog een keer gestemd worden om zeker te zijn dat iedereen het eens was met de gevolgde procedures. En dan was het tijd voor drankje, na 2,5 overleggen en beslissen.

Het klinkt misschien allemaal wat saai en formalistisch, maar dit soort beslissingen moeten natuurlijk op correcte en democratische manier gebeuren. Na de middag was er dan de gezamenlijke persconferentie waar de 51 kandidaten van Sp.a-Groen  zijn voorgesteld aan de pers. Nog maar eens gevolgd met een drankje en een fotosessie. Ik heb me netjes aan water gehouden.

Zo, zo ver zijn we al. Nu begint natuurlijk het echte werk. Verder werken aan het programma en zoveel mogelijk Gentenaars overtuigen dat we nu een kans hebben om de stad voor te bereiden op de nieuwe tijden die er aan zitten te komen. U hoort er nog van.

3 reacties op ‘eenenveertig!

  1. Van onze kant uit alleszins heel veel steun Steven. Het zal niet zo makkelijk zijn om vanop plaats 41 verkozen te geraken, elke (voorkeur)stem zal tellen. Ik duim er alvast heel hard voor dat het je lukt en dat je daar zes jaar lang heel zinvolle zaken zal kunnen doen!

    Like

  2. Veel succes alvast bij de volgende verkiezingen. (en daarna).

    Moge verstandige mensen met een visie aan de macht komen, die oplossingen zoeken voor het welzijn van iedereen, nu en ook voor in de verre toekomst!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s