ecopop komt er aan


Vandaag is er in Kortrijk de persconferentie van Ecopop, ik mag er ook iets vertellen over het Ministerie van Ideeën. Wie zich afvraagt hoe het loopt met dat Ministerie…er wordt hard gewerkt om dit concreet te maken. Gisteren hadden we een eerste evenementje; een trage tafel in Gent.

Een trage tafel is vooral een manier om te dialogeren.  We nemen de tijd om op een avond rondom een tafel diepgaand te luisteren en te praten over nieuwe manieren om oude en nieuwe levens- en maatschappelijke thema’s aan te pakken.  Luisteren, delen en samen verkennen zijn de uitgangspunten, vanuit de gedachte dat een aantal zaken fundamenteel anders moeten en kunnen.

Gisterenavond waren we met een twintigtal mensen om de methodiek uit te proberen. Het werd een boeiend gesprek over engagement en activisme, over de maakbaarheid van de wereld, de strategieën om mensen  te overtuigen of uit te nodigen tot verandering.

Alvorens we op diverse plaatsen trage tafels gaan organiseren kan je op Ecopop zelf deelnemen. We plannen (korte) trage tafels op de stand van het Ministerie om 11, 13, 15 en 17 uur, zowel op zaterdag als op zondag.

Trouwens op Ecopop kan je een heleboel interessante lezingen volgen, zijn er films te zien (onder andere de integrale Low Impact reeks en het programma Iedereen Eco), er zijn kookdemonstraties en workshops, er is een NGO-zone,  je er van kleding veranderen en van energieleverancier, op zondag is er een kinderworkshop rond het Low Impact Kids boek en telkens om 14 uur kan je de nieuwe Low Impact show bekijken.  Ik kijk er al naar uit een heleboel lezers van deze blog live te ontmoeten.

Wie nog op zoek is naar een ticket kan hier eens klikken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s