2010 in cijfertjes (1)


Zo, ik ben net terug van Brugge voor de laatste twee lezingen van het jaar. Twee groepen uit het secundair onderwijs die in afwachting van hun examenresultaat nog even naar mij mochten/moesten luisteren.

Aangezien ik wat geobsedeerd ben met cijfers hou ik ook netjes bij hoeveel lezingen ik geef. Voor 2010 zijn het er uiteindelijk 115 geworden, waarvan ongeveer 25 Shows. In totaal zaten daarbij 8 340 mensen in de zaal (degene die eventueel in slaap zijn gesukkeld tel ik ook mee). Een gemiddelde van 75 mensen per keer, de grootste groep was een sporthal met 1200 scholieren in Mol, de kleinste groep waren 4 zeer aandachtige toehoorders in Zeeland.

Sinds de start van het project in mei 2008 mocht ik 203 keer uitrukken om mijn verhaal te vertellen. Daarbij zijn in totaal zo’n 11 400 mensen bereikt. Ik zou er ook nog de 10 900 kijkers kunnen bijtellen van de tournee met ‘tegen de lamp’ om zo te komen tot een totaal van 22 300 zieltjes.  Dat is toch al twee keer een sportpaleis vol. Hoeveel ervan naar aanleiding van mijn verhaal iets hebben veranderd in hun leven kan ik niet inschatten. Maar zeker meer dan 1, want ik krijg toch regelmatig een mailtje van kijkers die een of andere Low Impact keuze gemaakt hebben.

Naast het feit dat ik met het verkondigen van de ‘blijde boodschap’ ook mijn boterham kan verdienen is het ook een gelegenheid om alle hoeken van het land te zien.  De meest gestelde vragen die ik krijg zijn: ‘wat mis je het meest’, ‘hoe is dat voor je kinderen’ en ‘is dit niet een beetje extreem’.

Ik dacht eigenlijk dat na de uitzending van het programma op TV de interesse snel zou verminderen, maar ook voor 2011 zijn er al heel wat vragen. En omdat ik niet zo graag altijd hetzelfde vertel ben ik bezig met een nieuwe versie van de Show die in première zal gaan op Ecopop (5 en 6 februari). Er zijn nog ongeveer 5 980 000 Vlamingen – excuseer me dat ik even de Nederlanders buiten beschouwing laat – dus het werk is  nog niet af. Aan een tempo van 10 000 per jaar heb ik nog werkzekerheid voor 598 jaar!

8 reacties op ‘2010 in cijfertjes (1)

 1. Keep up the good work!

  Gelukkig moet je ze zelf niet allemaal persoonlijk overtuigen, want ik vrees dat we geen 598 jaar tijd meer hebben.

  Iedereen die overtuigd is zal ook andere mensen in zijn of haar omgeving een (klein) duwtje in de goede richting geven. En zo “besmetten” we elkaar met de goede ingesteldheid, goede voorbeelden en positieve ideeën.

  Hoe noemen ze dat dan “viral marketing” ???

  Like

 2. dit is alvast een begin van een jaarverslag, belangrijk om transparant te zijn tegenover jouw stakeholders 🙂
  Ik ga eens voor mezelf dezelfde oefening doen 😉

  Like

 3. Lieve Low Impact Man, ik mis in de cijfers, je trouwe weblogbezoekers, de retweets, de ouders die verhalen vertellen, kinderen die spreekbeurten geven, de boeken die gekocht en geleend worden.

  Geweldig, eenmansinitiatieven worden via druppels, watervallen.

  Jij steunt mij daar weer in.
  GodelieveTT

  Like

   1. mijn lezing ‘consumeren, consuminderen, consumanderen’ gaat via de drie begrippen langs zoveel mogelijk herkenbare situaties waar je als consument je eigen mechanismes en relfexen leert ontdekken …

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s