prioriteiten…


Vandaag ben ik netjes thuis en dus niet in Cancun voor het  Climate Change Communication Forum. Ik zie  op het definitief programma dat Colin Beavan, de No Impact Man, zijn verhaal komt vertellen, en dat Al Gore (net als ik ) zijn kat stuurt, al denk ik niet dat onze vriend Al opkijkt van een vliegreisje meer of minder. Mijn bijdrage aan de conferentie via een sateliet verbinding organiseren lukte dus niet. Ik hoop in elk geval dat daar veel mensen kunnen overtuigd worden.  En als ik niet naar de media ga, dan komen de media wel naar hier. Zo komt straks de Italiaanse TV langs voor een reportage.

Verder ben ik blij dat het wereldkampioenschap voetbal niet naar hier komt. Het valt trouwens op dat de toewijzing ervan ook veel met energie te maken heeft. Rusland is rijk aan gas, Qatar aan olie. De andere kandidaten hebben op dit vlak niet veel te bieden. Als je ziet dat we er niet in slagen om de toenemende ongelijkheid tussen kinderen weg te werken, dat we er niet in slagen een te verwachten instroom van asielzoekers op te vangen, dan hoeven we onze energie niet te stoppen in het miljardencircus van de Fifa.  Nog een bedenking terzijde, ik ben erg benieuwd hoe de wereld er zal uitzien in 2018, en of voetbal dan nog dezelfde prioriteit zal hebben als nu…

Vandaag is het ook de internationale dag van de mensen met een handicap. Hieronder een filmpje dat duidelijk maakt dat ook daar nog flink wat werk voor de boeg is. Misschien ook iets belangrijker dan de dikbetaalde voetballers van overal ter wereld naar hier halen.

7 reacties op ‘prioriteiten…

 1. voetbal in 2018 ?
  met een bal, sjotten, naar d’ander hun goal.
  misschien gaan de supporters dan niet meer mee op verplaatsing, maar afgezien daarvan, en zolang het ‘fijn’ blijft, lijkt me dat nog een gezellige bedoening.
  niet dat ik ooit al naar de voetbal ben gaan kijken, en als ze mijnen TV vullen gaat’m uit, maar met dat spelletje zelve is er nix mis, zolang het niet voor een hesp is.

  Like

 2. Men begon blijkbaar op TV de bijdrage van de burger te minimaliseren. Als ik me goed heb geïnformeerd, zou het elke burger €33 kosten om de voetbal naar hier te halen.
  Misschien is het tijd dat we als burger kunnen beslissen waar ons belastingsgeld naartoe gaat. We moeten al zoveel vakjes invullen. Is het onzinnig om daar een extra blad aan toe te voegen met je keuze? Ik ga in geen geval “voetbal” aanvinken.

  Like

 3. Waw, mannen die niet van voetbal houden, bestaat het nog? Oef! En ja, jullie hebben gelijk dat we in ons kleine Belgenlandje wel andere prioriteiten zouden moeten hebben.
  De politiek op de rails krijgen, de nmbs ook 😉 , een menselijk maar haalbaar asielbeleid doorvoeren, terug wat natuurlijker gaan leven…
  Enfin, een hele vezelrijke boterham…
  Trouwens, voor de voetbalfanaten, het is toch een en al “commerce” geworden. Van de echte, oorspronkelijke vriendensport blijft er niet veel meer over.
  Alleen al denken aan het feit dat ze die stadia met grote spots verlichten en de pleinen verwarmen, de bekertjes cola en plastieken bakjes frieten nog terzijde gelaten…

  Like

 4. Gisteren op Terzake nog gehoord dat de “presentatie” 9 miljoen euro heeft gekost aan de belastingbetaler!!!
  Dat kan niet alleen zijn van een ticket om te vliegen en een beetje eten! Die mannen zijn gewoon grof betaald!

  Is dat echt nodig? Ik zou eens willen weten hoeveel daklozen we hiermee eten, drinken en onderdak kunnen geven. Maar het transport van deze sukkelaars naar onderdak blijkt dan weer voer voor discussie. Wedde dat de voetballers transporteren naar Zürich zonder al teveel discussie is verlopen met first-class?

  Like

 5. Beste Low Impact Man,

  De FIFA bonzen weten goed wat ze doen.

  Wat wordt de FIFA aangeboden?
  Ongebreidelde mogelijkheden en een duizelingwekkend budget van enkele slordige MILJARDEN!

  Het ‘charme-offensief’ (zonder tanks dus) van Vladimir Vladimirovich Putin heeft gewerkt.
  Zo klonk het ongeveer 2000 jaar geleden in de amfitheaters:
  “Panem et Circenses !”
  (=brood en spelen)

  Je mag er niet aan denken hoeveel natuur zal wijken voor dit evenement, hoeveel beton er zal worden gebruikt, hoeveel…

  Volgende kop was te lezen op http://www.tijd.be
  ‘Vlaanderen tegen 2050 helemaal volgebouwd’

  Als Vlaanderen in hetzelfde tempo open ruimte blijft innemen, is in 2050 41% van de beschikbare ruimte volgebouwd.
  Dat voorspelt Mevrouw Poelmans in haar doctoraatsthesis aan de KULeuven.

  Ter vergelijking:

  1976: 7%
  1989:12%
  2010:18%

  Like

 6. Soms loopt het ook verkeerd af met “brood en spelen”. Tijdens de laatste uitzending van “Wetten Das” in Duitsland ging een man van 24 met springveren over 5 auto’s springen. Helaas kwam hij naar de eerste auto al slecht ten val en bleef liggen. Pittig detail is dat zijn vader achter het stuur zat van de eerste auto, waarbij het ongeval gebeurde.

  Like

 7. Je kunt natuurlijk alleen maar hopen dat het goed gaat met deze man, maar ik stel me dan toch altijd ook de vraag hoe ver je kunt gaan met die “brood en spelen”. Men wil blijkbaar heel ver gaan om mensen te “entertainen”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s