de Low Impact Show…


Sinds de start van het Low Impact project heb ik er bijna 100 lezingen opzitten, dus wordt het stilaan tijd voor iets anders. Daarom ben ik al een tijdje aan het broeden op een nieuwe aanpak. Met de theater-ervaring van de voorbije maanden heb ik dan maar beslist om er een Show van te maken. Niet met liedjes en dansjes natuurlijk, en ook niet met kostuums en lichteffecten. Maar met sprekende beelden en cijfers, pakkende voorbeelden en de nodige humor hoop ik nog wat meer mensen te bereiken. Misschien komen er op die manier ook wat andere mensen luisteren (die misschien bij het horen van het woordje Show denken aan glitter en glamour). Het Eco-verhaal mag toch op een aantrekkelijke manier gebracht worden. Tevens zal ik het publiek actief betrekken in de ‘Show’, ze zullen met andere woorden zelf bepalen in welke richting het gaat. Ik ga minder de nadruk leggen op de tips – die zijn ondertussen al wel wat gekend – maar meer het grote verhaal vertellen en het publiek een spiegel voorhouden. In een poging om nog wat meer knoppen omgedraaid te krijgen, niet enkel van de thermostaat maar ook in onze hoofden.

De avant-premiére is voorzien op de nieuwe beurs EcoPop in Kotrijk Expo. Op zaterdag 6 februari breng ik de allereerste Show om 13u15 en op zondag 7 februari om 16u15. Er zijn trouwens nog wat redenen om eens een kijkje te komen nemen, een uitgebreid programma van lezingen en sprekers, een hele reeks standhouders, zowel bedrijven als non-profit organisaties. Wellicht biedt deze beurs een vooruitblik op hoe een meer ecologische en duurzame wereld er in de toekomst kan uitzien.

De LIM energie-fiets zal ook aanwezig zijn met een extra toepassing waardoor je kan voelen hoe hard je moet trappen om verschillende soorten lampen te doen branden.  Nog een vraagje aan de trouwe lezers, zowel voor zaterdag als zondag zoek ik een tweetal mensen die enkele uurtjes bij de energiefiets willen staan. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via steven@lowimpactman.be, ik zorg dan wel voor een toegangskaart…

6 reacties op ‘de Low Impact Show…

 1. Beste lowimpactman,

  Ik ben met mijn lln een thema gestart rond energie. Ik heb aflevering 2 en 3 van jouw programma opgenomen maar ik mis aflevering 1. Is het mogelijk om die uitzendingen te kopen op DVD?

  Groetjes,
  Caro

  Like

 2. beste Steven,

  komt bij mij een beetje over alsof je instapt / je laat gebruiken door gladde beursjongens die een nieuw gat in de markt gevonden hebben. Cfr. alleen de ondertitel al: bio als lifestyle…

  op deze website wordt vaak geketterd op mensen die ecologische initiatieven nemen om geld te besparen (want dat is natuurlijk niet de goede reden), maar dan stap je zelf in een beurs, met als doel mensen te laten consumeren door een nieuwe lifestyle te gaan volgen.

  sorry, maar ik heb er mijn bedenkingen bij, beursmensen kennende. bio en ecologie is voor hen een gat in de markt, en jij een leuk reclamebord dat voor extra inkomsten moet zorgen…

  Like

  1. Daar zal wel een grond van waarheid in zitten, maar het is natuurlijk ook een gouden kans om een verhaal met inhoud te brengen aan een breed publiek dat toch ontvankelijk is voor de problematiek.

   Die beurs zullen ze ook zonder Steven organiseren, en als de echt goede inhoudelijke initiatieven er niet aan meedoen blijven enkel de groene verpakkingen over.
   Zoals Frank Focketyn zei in de Slimste mens “….. Ik heb nu ook een groene auto gekocht ….. Mijn vorige was een (grijze???)”

   Like

 3. op deze website wordt vaak geketterd op mensen die ecologische initiatieven nemen om geld te besparen (want dat is natuurlijk niet de goede reden), maar dan stap je zelf in een beurs, met als doel mensen te laten consumeren door een nieuwe lifestyle te gaan volgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s