Joke op stage naar Mechelen?


In Mechelen zijn ze alvast goed bezig, een brede coalitie onder de naam ‘Mechelen Klimaatstad‘  worden een hele reeks acties en activiteiten opgezet om in Mechelen het klimaatthema breed onder de aandacht te brengen. Na de voorstelling gisteren maakten ze nog flink reclame voor een tweede gratis voorstelling van de film Home. Een film die iedereen gezien zou moeten hebben.

In tegenstelling tot Mechelen doet onze nieuwe minister van milieu Joke Schauvliege het toch wat minder goed. Zo is ze van mening dat de klimaatproblemen waar we nu mee geconfronteerd worden vooral de schuld zijn van de derde wereld, want “daar gebeuren dingen die echt niet kunnen”. Pardon? Historisch gezien is de uitstoot van broeikasgassen voor 80 procent de verantwoordelijkheid van de geïndustrialiseerde landen. Als een aantal groeilanden zoals China zich ook beginnen te ontwikkelen (lees; ons slecht voorbeeld volgen), dan vind deze dame dat daar het probleem zit. Een kind dat hier geboren wordt zorgt voor 15 keer zoveel uitstoot dan een kind uit pakweg Afrika of Azië.

Als het aan mevrouw Schauvliege ligt moeten we trouwens niet te veel doen om het milieu te redden, zeker niks meer dan wat Europa vraagt. Tussen haakjes; op veel vlakken wordt Vlaanderen nu al op de vingers getikt omdat we niet voldoen aan de Europese normen rond bijvoorbeeld fijn stof of nitraten. Maar al die maatregelen voor het milieu ziet ze niet zitten want anders ‘mogen we niks meer doen, zelfs niet meer ademen’ Dat is de volgende jaren onze Vlaamse minister voor milieu. Je zou evengoed aan De Decker kunnen vragen om minister van verkeersveiligheid te worden.

Haar voetafdruk kent ze niet, maar ze denkt dat het wel meevalt want ze heeft een hybride auto besteld. Ja, als dit de manier is waarop ze de wereld wil koesteren (want dat was haar slogan bij de verkiezingen) dan ziet het er niet goed uit.

We komen ook spelen in Evergem (waar ze vandaag komt) ik zal ze dringend een uitnodiging sturen, en daarmee ziet ze ook nog eens een theatervoorstelling, ook niet slecht als je minister van cultuur bent.

7 reacties op ‘Joke op stage naar Mechelen?

 1. Milieuministers zijn al heel lang zeer vak van CD&V-strekking en hebben (enkel uitzonderingen buiten beschouwing gelaten) één ding gemeen, namelijk een bijzonder beperkte kennis van milieuproblematiek.

  Like

 2. Ze bezetten de stoel, zodat er zeker niemand anders kan gaan opzitten die ambetante dingen zou gaan doen.

  En voor de rest doen ze er niet veel, af en toe een rookgordijntje opwerpen.
  Ik had de indruk dat Joke het al iets beter deed dan haar voorgangers, maar dat is niet moeilijk natuurlijk.

  Like

 3. Ach ja, gewoon weer de politiek op z’n best zekers…
  Hopleijk laten wij als kleine en onbeduidende burgers bij zulke nieuwtjes de moed niet zakken maar blijven we verderdoen én op ons eigen niveau vrienden en kennissen stimuleren, vele drupjes op een hete plaat maken toch ooit wel een verschil…Keep up the good work.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s