van festivals en vertalers


This blog in Engish: www.lowimpactman.org

Ondertussen hebben reeds een tiental mensen zich aangemeld om regelmatig een stukje blog naar het Engels te vertalen, op die manier zal ik de volgende weken de interessantste berichten ook voor een breder publiek kunnen beschikbaar maken. (ik vermeld even de medewerking van van een professionele vertaler sander.vandemoortel@gmail.com en van Frank, de auteur van de interessante blog www.ikleefduurzaam.nl )

Gevolg van het artikel in de Italiaanse krant is dat ik nu tientallen Italiaanse vrienden erbij heb op Facebook. Misschien moet ik mijn vakantieplannen in die richting ombuigen… Ik ben soms niet helemaal zeker of het een goed idee was om in het Engels te bloggen, want als het aantal reacties evenredig stijgt tot het potentieel bereik zal ik mijn bezigheid wel hebben. Maar goed, we zien wel.

opblaasbertVandaag begint ook het Rock Werchter festival, waar ik onrechtstreeks een beetje bij betrokken ben ben. Bij de organisatie van het Belgische kampioenschap energiefietsen was er namelijk iemand langs gekomen van Humo. Na wat onderhandelen met Werner (de maker van onder andere mijn energiefiets) is daar beslist dat de Humo stand op Werchter dit jaar gedeeltelijk zal aangedreven worden met energiefietsen. Naargelang er door bezoekers elektriciteit wordt opgewekt met deze fietsen zal de levensgrote pop van Bert worden opgepomp. Als er niet gefiets wordt zakt Bertje in elkaar. Hier kan je er meer over lezen.

Werchter onderneemt trouwens nog heel wat acties rond milieu. Voor het derde jaar op rij wordt de Ecologische Voetafdruk van het festival gemeten door Ecolife. De samenwerking met de Lijn is verder uitgebreid en ook op de campings wordt meer aandacht besteed aan afval. Op de weide zelf worden dit jaar 1000 Ecosmossen verkocht, een origineel idee van Velt. Een vegetarisch en biologisch broodje dat erg lekker is bovendien. Een echt Low Impact festival zal Werchter nog niet zijn, maar het gaat in elk geval in de goede richting.

Een reactie op “van festivals en vertalers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s