het watermirakel…


(dear friends, the English version of this blog is www.lowimpactman.org, you can take  a  look right now,  but it will take me some day’s to put more information on it)

Ik was in mijn hoofd al aan het nadenken over een redelijk dramatische titel voor een volgend stukje. Iets in de zin van ‘waterdrama in Sint-Amandsberg’, of ‘zal LIM na veertien maanden toch kraantjeswater gebruiken voor het toilet?’  Want zoals je weet gebruik ik sinds 1 mei 2008 enkel nog regenwater om het toilet door te spoelen. Dit door dagelijks met emmertjes water te  halen bij één van de twee regentonnen die mijn sympathieke huisbaas Jan heeft geplaatst. Vorige zomer was er al een moeilijk moment, toen na 10 dagen droogte de tonnen leeg stonden, maar net op tijd viel de regen uit de hemel neer. Ook deze winter was de situatie cruciaal omdat door de vrieskou de regentonnen enkel nog ijs bevatten. Hier hebben me kunnen redden met een hakbijl, brokken ijs en gesmolten sneeuw. Maar de voorbije dagen was ik ervan overtuigd dat er een einde zou komen aan het regenwatermodel. Want de tonnen zijn leeg en de volgende dagen wordt geen regen verwacht.  Dus was ik me stilletjes  mentaal aan het voorbereiden op het opendraaien van de waterkraan van de wc.

grondwaterMaar kijk, de voorbije dagen is de sympathieke huisbaas begonnen met het heraanleggen van de oprit. Aangezien elke huurder recht heeft op een parkeerplaats en ik geen auto heb  gaat hij een paar boompjes plaatsen op de plek die voorzien is voor mijn wagen. Fantastisch niet!  Gisteren sta ik een babbeltje te slaan met Jan die kasseien aan het heraanleggen is en zie een tot nu toe voor mijn onbekend putdeksel. Blijkt dat dit een oude waterput is, waar grondwater in staat!!!  Hallelujah, de oplossing voor mijn probleem lag al de hele tijd voor mijn voordeur. Gisterenavond heb ik dus voor het eerst de emmer met een touw in de put laten zakken en op die manier mijn emmers gevuld. Je kan het allemaal toeval noemen, maar voor mij begint dit toch op een klein mirakel te lijken.

4 reacties op ‘het watermirakel…

 1. dag Steven,

  ik gebruik ook regenwater voor alles en heb in mijn tuin een oude handpomp (van gebuur gekregen daar het teveel werk is om water te pompen i.p.v.schakelaar aan te zetten voor water te nemen.)
  heb deze boven mijn regenput geplaatst en als je paar keer pomp is emmer van 10 liter snel vol
  helemaal gratis en nog goed voor de spieren.

  mss een oplossing voor jou

  kurt

  Like

 2. Dit is echt fantastisch nieuws voor u.
  Het einde van mn regenwater is ook in zicht. Nog een paar emmerkens. Kben altijd ontzettend blij als het regent wanneer m’n regenton bijna leeg is. Ik kijk dus nu vol verwachting naar de weerberichten en als ik een dikke wolk zie word ik al een beetje opgewonden 🙂 ik hoop dit weekend toch op een ferme bui.

  Ik denk ook dat als iedereen regentonnen en/of putten installeert de buurt minder kans heeft op overstroming omdat de reservoirs als buffer werken bij fel regenweer.

  Water uit nen regenput is trouwens heel goed voor de planten. Dit water is al eens gefilterd door de grond. Wel zien dat het water niet te koud, planten hebben liefst lauwig water.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s