vakantieplannen?


ikkenmijnwereldMorgen start via onder andere Radio2  en MNM een campagne rond duurzaam toerisme. Via ikkenmijnwereld is het de bedoeling om zoveel mogelijk mensen te informeren over de impact van de vakantie en de mogelijkheden om die wat binnen te perken te houden. Want we mogen er van uitgaan dat de volgende maanden weer heel landen overspoeld zullen worden door Westerse toeristen met hun grote behoefte aan energie en water, niet steeds met veel respect voor lokale cultuur en gewoontes en met vaak en flinke afvalberg tot gevolg. Respect voor milieu, mens en cultuur zijn daarom belangrijke uitgangspunten. Neem eens een kijkje op de site, er staan heel wat nuttige tips in (en ook het LIM verhaal van de boot naar Zweden kan je er terug vinden). Je kan ook een paar interessante eco-trips winnen.

Hier thuis is de vakantieplanning ook min of meer rond. Een grote reis maken we niet, wel een fietstocht in de Westhoek, een aantal dagen aan zee bij Oma, en verder heel wat uitstapjes naar vrienden. De kinderen zullen uiteraard veel vriendjes op bezoek krijgen en hebben elk nog een sportkamp of scoutskamp. Er zijn nog enkele werkjes in huis gepland, ik ga me voorbereiden op de Oxfam 100 kilometer, en dan zijn er ook nog de Gentse feesten ook natuurlijk. Ik ben alvast blij dat ik tijdens de zomer geen uren zal moeten spenderen in vliegtuigen, files of auto’s.

Een reactie op “vakantieplannen?

  1. Ik vraag me toch af wie dat concept vakantie heeft uitgevonden ? Wat zoeken mensen eigenlijk in die enkele bijzondere weken per jaar : rust, op eigen ritme leven, uit de rat race stappen, natuur, plezier, tijd voor zichzelf, gezin en vrienden .. eigenlijk de belangrijke dingen des levens, waar ze door het jaar niet aan toe komen .. quality time .. onthaasten .. Eigenlijk probeer ik in die zin zoveel mogelijk “vakantie” in mijn dagelijks leven in te plannen. En het leuke is dat dat geen handenvol geld kost (integendeel), dat ik me daarvoor niet naar het einde van de wereld moet verplaatsen, en dat ik daar niet doodmoe van word ..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s