Belgisch kampioen gekend!


Lier, van uw sportverslaggever. Vandaag is onder een waterig zonnetje het eerste Belgische kampioenschap energiefietsen gereden. Voor zo’n kampioenschap is het weer natuurlijk niet zo belangrijk omdat het indoor gereden wordt. Er kwamen 6 fietsen aan de start, twee ervan, het model ‘Rataplan‘ en het model ‘Bart&Katrijn’ hebben niet aan de competitie deelgenomen. De deskundige jury oordeelde dat deze fietsen risico liepen om oververhit te raken tijdens de hevige strijd. Bleven in competitie: ‘Woutersfiets‘, ‘superfietsWerner‘, de ‘Bleuplanetfiets‘ en de ‘LIMfiets‘. Hieronder zie je enkele seconden uit de voorrondes met Piet en Dieter als beroepsrenners, bijgestaan door moedige omstaanders

In de voorrondes werd gemeten hoeveel graden de temperatuur in de waterkoker steeg tijdens drie maal zes minuten fietsen. Alle fietsen werden evenlang door afwisselend alle fietsers bereden. De rangschikking na de eerste drie voorrondes was als volgt:

1. superfietsWerner: 82,9 graden

2. LIMfiets: 82,4 graden

3. Woutersfiets: 78,5 graden

4. Bleuplanetfiets: 72,4 graden

Voor de finale werden de LIMfiets en de superfiets van Werner aan een laatste proef onderworpen onder aanmoediging van het talrijke publiek. Piet en Dieter gaven elk nog eens elk drie minuten van hun energie op beide fietsen. De slotmeting gaf als duidelijke winnaar de LIM fiets aan (52 graden) voor de superfiets van Werner (39 graden). Alle eer voor Werner natuurlijk, want hij heeft ook de LIM fiets gemaakt. Een beetje genant ook wel om als organisator zelf het eerste kampioenschap te winnen (al is alles eerlijk en zonder cocaïne verlopen).

Hieronder de schitterende trofee, op zonne-energie- die Igemo voor de winnaar voorzien had.

Aangezien de top drie van het kampioenschap Gentse fietsen waren kunnen we zonder overdrijven stellen dat Gent niet alleen de veggie-hoofdstad van Europa is, maar ook de energiefietshoofdstad. Komaan Daniël, doe je best en organiseer maar meteen het eerste wereldkampioenschap hier Gent!

3 reacties op ‘Belgisch kampioen gekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s