beleggen mét rendement


Wie denkt dat een Low Impact man niet meedoet aan de hype van het beleggen heeft het mis. Ik heb een aandeel bij Ecopower en eentje bij Bauvent waardoor ik een klein beettje mede-eigenaar ben van een windmolen. Maar daarnaast heb ik ook een aandeel gekocht van 10 euro van de bekende mini-onderneming Hou ’t vast. De twaalf leerlingen van Edugo Lochristi hebben een schooljaar lang ecologische producten aangeboden op diverse gelegenheden en er zelfs een mooi rendement op gehaald. Het aandeel dat ik in oktober heb gekocht is nu 16 euro waard! En dan is er nog een flink stuk van de winst geschonken aan WWF. Ik hoop vooral dat de deelnemers geleerd hebben dat eerlijke producten aan eerlijke prijzen verkopen meer oplevert dan de manier van zakendoen die bankiers en aandeelhouders de voorbije maanden hebben laten zien. 7WEgewonnen Bij het slotevent van de mini-ondernemening in Gent kreeg Hou ’t vast ook een Award als meest actieve mini-onderneming. Daarmee zijn hun vele inspanningen van de voorbije maanden beloond.  Ik hoop dat ze ook in de toekomst blijven duurzaam ondernemen. Oja, je kan een aantal van de jongeren van 7WE bewonderen in de derde aflevering van Low Impact Man op één. (27-mei)

Een reactie op “beleggen mét rendement

  1. Wij hebben ook de overstap gemaakt naar Ecopower voor groene stroom. Vanaf september begint het te lopen. Ondertussen zijn we al bestookt met voorstellen van Luminus, Electrabel enz. Helaas voor hen, we zwichten niet.
    Als we nog geld geven aan een onderneming, eisen we ook dat ze duurzaam ondernemen. Binnenkort waarschijnlijk ook een rekening openen bij Triodos-bank. Ik ben nog eerst eens alles grondig aan het nalezen.
    Spijtig dat er zo weinig mensen kritisch kijken naar het deontologisch gedrag van ondernemingen. “Duurzaam” is gewoon nog niet genoeg ingeburgerd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s