LIM feest…


Op 1 mei 2009 wil ik het LIM jaar graag vieren met iedereen die daar zin in heeft. Dus ook trouwe lezers van deze blog zijn welkom.

 

LOW IMPACT Feest BIS*

 

● 1 Mei 2009, van 15u tot 20u 

● JOC Achterban ●

● Land Van Waaslaan 162 ●  9040 Gent ●

lim-familie

 

● resultaten, cijfers en anekdotes ●

● de LIM-band live ● energiefiets ● pot luck ●

 ● iets voor kinderen ● Hou ’t vast ●

*Wat zijn de afspraken bij een low impact feestje ?

 1.  JOC Achterhuis is makkelijk te bereiken zonder auto. Minder dan 10 minuten stappen van station Gent Dampoort. Bus 6, 17 en 18 stoppen voor de deur. (halte Schoolstraat). Wie toch met de auto komt riskeert dat de wagen gebruikt wordt bij de kinderanimatie.  
 2.   Het normale jeugdhuisassortiment van drankjes is aanwezig, aangevuld met bio-fair-trade gerief. Wie van plan is honger te krijgen mag zelf iets meebrengen voor de pot luck. We zetten alle meegebrachte voedsel op een grote tafel en smullen maar. (Oven of microgolf zijn niet beschikbaar) Bij voorkeur Low Impact hapjes (vleesarm, lokaal, zelfgemaakt, bio…). Breng zelf je bordje, lepel en vork mee!
 3. Bij het feestje gebruiken we zo weinig mogelijk fossiele energie, maar alle menselijke energie en warmte is zeer welkom. 
 4. Opgelet, aanwezigheid van pers is niet uit te sluit.    

Met dank aan de vrijwilligers van Jeugdhuis Achterban en de fantastische gasten van 7WE, Edugo Lochristi

 

 

2 reacties op ‘LIM feest…

 1. We zullen er zijn en brengen alvast enkele flessen zelfgemaakte wijn mee. Biologisch en uit eigen tuin. De lege flessen zal ik terug meenemen (geen afval), want dit jaar moet ik ook nog mijn wijn filteren en op fles trekken (35L dit jaar).
  Het is witte wijn, maar we hebben sinds vorig jaar ook blauwe druiven aangeplant voor rode wijn. Zal helaas nog enkele jaren duren vooraleer we daar genoeg opbrengst van hebben. We eten ze voorlopig zo op. Een collega van ons maakt van zijn druiven zelfs confituur, maar echt 100% vast kan je die nooit krijgen blijkbaar.

  Tot vrijdag

  Like

 2. hoi meneer ik heb een leuk idee om je tafel te versieren bijna gratis en hergebruik van materialen je hebt lege cupjes nodig van theelichtjes 1 nieuw theelichtje een beetje lijm 1 rond bierviltje en een beetje zilverpapier van rond een chocoladereep om het bierviltje te bekleden je vouwt de cupje samen en dan krijg je een soort van blaadje en die lijm je op het bierviltje in twee lagen en zo krijg je een soort lotus bloem erboven op het nieuwe theelichtje et voila !!
  groetjes Isabelle
  ik heb deze tip ook op gestuurd naar het tijdschrift “genoeg” daar vind je vaker zulke ideeen en messchien is dit tijdschrift wel iets voor u??? das dus een tweede tip mvg Isabelle

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s