Stap 9: geef een feestje


Mijn Low Impact feestje vond plaats op 1 mei, bij de start van mijn 6 maanden loopbaanonderbreking. In de uitnodiging waren volgende suggesties gedaan:

  1. Je bent zelf verantwoordelijk voor de manier waarop je komt. Hoe milieuvriendelijker hoe beter. Wie toch met het vliegtuig komt wordt geacht de uitstoot te compenseren via www.compenCO2.be
  2. Het is niet de bedoeling om iets mee te brengen. Worden oogluikend toegestaan: een zelfgemaakt drankje of hapje met Low Impact ingrediënten. Absoluut verboden: alle vormen van verpakking.
  3. Bezoekers letten erop dat ze de vuilniszakken van de Low Impact Man niet belasten. Wie voor afval zorgt wordt geacht het terug mee te nemen naar huis.
  4. De gaskraan en hoofdschakelaar van de elektriciteit staan uit. We rekenen op menselijke warmte en stralende glimlachen. Beurtrolgewijs kan er gedraaid worden aan enkele oplaadbare zaklampen. Wie thuis een glimworm (of oplaadbare zaklamp) heeft mag die meebrengen.
  5. feestjezetel

  6. Geen elektriciteit, maar wel muziek, een hele reeks instrumenten en enkele muzikanten staan ter beschikking. Een spontane act is niet uit te sluiten.
  7. Low Impact Catering = lekker, seizoensgebonden, vleesarm, lokaal en onverpakt.
  8. Weinig drinken = minder plassen. Gelukkig kan ook regenwater gehaald worden om het toilet door te spoelen, emmers zijn ter beschikking.
  9. Hint: uit grondig onderzoek blijkt dat de ecologische voetafdruk van een uur dansen kleiner is dan die van 1 minuut autorijden.

Dit heeft toen in elk geval een prettig en spontaan feestje opgeleverd. Ik kan me voorstellen dat een aantal van bovenstaande tips niet echt toepasbaar zijn voor de komende feestdagen (het is nu ook iets frisser dan toen). Toch is het mogelijk om een goed feest te hebben met minder afval, minder verspilling en minder gedoe. De belangrijkste ingrediënten daarvoor zijn niet te koop tijdens de koopjesdagen. Het gaat om fantasie en creativiteit, zowel voor het verzinnen van geschenkjes, menu’s en activiteiten. Via deze link, de startpagina voor consuminderen kan je mits wat zoeken zeker ideeën opdoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s