Een ongewone LIM dag


Een erg drukke dag in elk geval, met in kader van de Canvas documentaire de HIM meets LIM aflevering. Reeds om 6 uur deze morgen groenten en kikkererwten op het vuur gezet en in de hooikist gestopt. Dan met de trein helemaal naar Hasselt, op bezoek bij Stefan Kerkhofs, de High Impact Man – de baas van Marriage in the sky.  Ik ben zeer goed ontvangen bij Stefan en heb een rondleiding gekregen bij hem thuis. Flink wat toestellen en verlichting, met als uitschieter 4 televisieschermen (living, bureau, slaapkamer én badkamer). Stefan kookt zelden thuis, dus ben ik even met hem mee gegaan naar de supermarkt op zoek naar de nodige kant-en-klare maaltijden. Het is me toch gelukt om ervoor te zorgen dat Stefan deze keer biologische pannekoeken kocht. Mijn poging om scheerschuim in spuitbussen te vervangen door kwast en scheerzeep is jammerlijk mislukt.

Dan zijn we samen met de Canvas ploeg naar Gent gereden, met een ommetje langs drukkerij New Goff. Daar kon ik met eigen ogen zien hoe mijn boek van de persen rolde en kon ik meteen het eerste exemplaar overhandigen aan Stefan. Het is niet hetzelfde als voor de eerste keer vader worden, maar je krijgt toch een bijzonder gevoel als je het resultaat van zes maanden werk voor het eerst echt in handen krijgt. Ik ben er zelf niet zo zeker van dat mijn kop op de cover een goede zaak is, maar de uitgever wou dat dit ten stelligste. Aangezien Stefan bouwplannen heeft én interesse in duurzaam bouwen zal hij in het boek alvast een eerste aanzet kunnen vinden om te gaan voor een ecologische woning.

De volgende etappe van de ontmoeting vond plaats bij me thuis, waar Stefan toch wel wat bedenkingen had bij mijn manier van wassen, het bijhouden van afval of het energieverbruik. Het koste me enige moeite hem ervan te overtuigen dat water uit de kraan drinken echt wel gezond is, maar uiteindelijk heeft hij een glaasje aangenomen. We hebben interessante babbels gehad over de rol van consumenten, bedrijven en overheden, over de kwaliteit van leven en het belang van de keuzes die je maakt. Voor Stefan zijn economische doelen belangrijker dan ecologische, voor mij is het omgekeerd. Het gaat volgens mijn ook niet om gelijk hebben of krijgen. Maar ik denk wel dat de uitwisseling bij mij meer begrip voor zijn standpunten heeft teweeg gebracht, en bij Stefan toch ook zin om zelf een paar acties te ondernemen. Al is de eerste stap voortaan kiezen voor biologische pannekoeken, elke vierkante meter voetafdruk telt.

6 reacties op ‘Een ongewone LIM dag

 1. steven,

  zzzeeeeeeer mooie cover! evenwichtig ontwerp en je weet ook meteen wat je van de inhoud kunt verwachten. En van die inhoud ben ik hoe dan ook al overtuigd… mooi mooi!
  Moet jij dan nu niet op de boekenbeurs gaan staan??

  Like

 2. Ja, dat vroeg ik mij ook af, of jij op de boekenbeurs staat. Ik wil een paar exemplaren van je boek kopen (schitterend eindejaarscadeau lijkt me) en dan kan ik die meteen door jou laten signeren. Geeft het cadeau nog meer waarde 🙂

  Like

 3. dag Lieve,

  tja, er is een afspraak tussen uitgeverijen en boekenwinkels dat boeken eerst een tweetal weken in de winkel moeten liggen voor ze op de beurs komen. het boek zal begin volgende week in de winkels liggen. eerlijk gezegd vind ik het persoonlijk ook niet zo erg om niet op de boekenbeurs te zijn, want dat soort drukte is aan mij niet besteed.
  maar je exemplaar signeren wil ik wel doen hoor (om concreet af te spreken mail eens naar steven@lowimpactman.be )

  Like

 4. Waauw, Steven, dat is leuk, zeg: je eigen boek in handen houden.
  Ik begrijp wel dat ze je foto op de cover willen: het is net omdat het om jouw persoonlijk verhaal gaat, dat het mensen aanspreekt.
  En euhm: ik ook graag een getekend exemplaar. Ik kijk er al naar uit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s