2 maanden en nog steeds op koers


Niet ongerust zijn; deze keer geen uitgebreide tabellen en cijfers zoals na afloop van de eerste LIM maand. Gisterenavond heb ik wel weer netjes alle meterstanden opgenomen en de afvalfracties van de voorbije maand gewogen. De resultaten evolueren in de goede richting, op naar een ecologische voetafdruk van 1,6 hectaren!

Wat steeds duidelijker wordt, is dat het lukken of mislukken zal afhangen van de mate waarin ik thuis nog de nodige isolatiewerken kan doen. Een eerste reeks actie kan ik zelf doen; tochtstrips, goede gordijnen, isolatiefolie en voorzetglas bij enkele ramen. Daarnaast zijn er een viertal andere mogelijkheden: nieuwe ramen en kaders, vloerisolatie, zonneboiler en externe zonnewering met pv-cellen. Omdat ik dit als huurder niet zo makkelijk zelf kan doen (en betalen) had ik vandaag ook een babbel met iemand van de huurdersbond. Het zou toch mogelijk moeten zijn samen met de huisbaas minstens één van die acties te realiseren. De volgende stap in dit verhaal wordt dus een bezoek aan de woonwinkel, zij kunnen voor mij uitzoeken voor welke premies ik in aanmerking kom en hoe het aan te pakken. De huurdersbond kan me dan helpen om een ‘renovatiecontract’ op te stellen voor de verhuurder. Kortom, nog een mooi projectje na de terugkeer uit Zweden.

Wat vakantie betreft: hierbij nog een leuke blog voor thuisblijvers. Op Louiseinwonderland kan je dagelijks een snuifje vakantiestemming proeven! Een bijzonder Low Impact manier van vakantie nemen..

 

2 reacties op ‘2 maanden en nog steeds op koers

 1. Wat die vakantie betreft: op Amerikaanse sites heb ik gelezen dat meer en meer Amerikanen, omwille van de hoge olieprijzen, een “staycation” verkiezen boven en “vacation”. Thuis logeren, de eigen streek als toerist bezoeken, een drankje nuttigen of een hapje eten in een resto in de buurt. Een beetje zoals Johan verminnen het ooit verwoordde in “Ik neem vakantie in mijn straat”. En waarom ook niet?
  🙂

  Prettige vakantie allemaal!

  marijke.

  Like

 2. misschien is een fietsvakantie in eigen land een idee?
  Ik ga t dit jaar eens doen. Heb de zonneoplader voor de mp3 speler en telefoon al dus no impact zou moeten lukken:D
  Je kunt zo een 100km per dag fietsen en dan lekker relaxen. Na 1 week heb je wel conditie of je bent t zat haha.
  Ik ga familie bezoeken in Limburg(210 km ongeveer).
  Groetjes J.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s