Mijn collega in NewYork


Ik heb het hier en daar al vermeld, maar vandaag graag wat aandacht voor Colin Beavan een journalist uit New York die reeds een jaar als NO IMPACT MAN achter de rug heeft. De man heeft daarbij samen met vrouw en kind geprobeerd zijn impact zo klein mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door geen toiletpapier meer te gebruiken en naar kleren en voedsel te zoeken in afvalcontainers. Wat dat betreft heb ik me niet op hem geïnspireerd, wat de naam betreft natuurlijk wel.

Op dit ogenblik is het No Impact experiment van Colin voorbij en probeert hij vooral invloed uit te oefenen op politiek vlak. Het is één van de vele Amerikanen diet het niet eens zijn met het kortzichtig (milieu)beleid van de US regering.  Hij is er stellig van overtuigd dat het mogelijk is om goed te leven met een kleinere impact, maar meent terecht dat er ook drastische keuzes moeten gemaakt worden op politiek vlak. Als ik me niet vergis heeft onze regering voor het opstellen van een goed klimaatplan nog geen deadline gesteld (of moet dit ook voor 15 juli? ;-))

In elk geval hieronder een oproep van NIM (en nu ook LIM) om deel te nemen aan een wereldwijde klimaatcampagne rond het getal 350. Volgend filmje moet duidelijk maken waarom.

 
Oja, en niet te vergeten, naast Colin en mezelf zijn er nog een paar miljard mensen die ongewenst LIM leven, omdat ze het moeten stellen met minder dan 1 dollar per dag…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s