Nu ook te meten: geluk…


Vorige week waren hier al heel wat cijfertjes om de resultaten van een maand LIM te illustreren. Nu heb ik ook een intstrument ontdekt om ‘geluk’ te meten. De Happy Planet Index is een vragenlijst waarmee je verschillende aspecten van de kwaliteit van het leven kan meten. De vragen gaan zowel over gezondheid, sociale contacten, milieugedrag, stress en dergelijke. Ik heb de vragenlijst twee keer ingevuld, eenmaal met terugwerkende kracht van de pre-Lim periode. En een keer toegepast op de actuele situatie. Niet helemaal wetenschappelijk correct, maar het resultaat is bemoedigend. Ik ga langer leven als Lim, heb een beter sociaal leven en ben tevredener. Je kan terecht wel wat vragen hebben bij een dergelijke manier van meten. Toch is het de moeite om even uit te proberen. Op de site krijg je trouwens alle nodige info over hoe de berekeningen gemaakt zijn, waarop de gemiddelden gebaseerd zijn enzovoort. De vragen zelf doen je tegelijk nog eens nadenken over waar je mee bezig bent. Doen dus. (let wel, vragenlijst is in het Engels)

 

3 reacties op ‘Nu ook te meten: geluk…

 1. Hallo Steven,

  Blij te zien dat je het goed doet !
  Ik heb zonet de test ook eens gedaan.
  Geen slecht resultaat: mooi zunige ecologische en co2-afdruk, goed tevreden over mijn leven. Alleen op sociaal vlak scoorde ik onder het gemiddelde en ik zal ook niet zo oud worden als de gemiddele deelnemer aan de enquête.
  Maar, Steven, waar heb je de gegevens van de gemiddelde Belg gevonden? Op de site die je doorgaf, zie ik alleen maar de gemiddelde resultaten van alle deelnemers, telkens met de opmerking dat het niet de gemiddelden van mijn land . zijn..

  Groetjes!

  Marijke.

  Like

 2. dag Marijke,

  Oeps, ik heb het resultaat niet zo grondig gelezen, je hebt gelijk, het gaat om het gemiddelde van alle deelnemers aan de test, niet per land. Ik vond de voetafdruk en CO2 al aan de lage kant, vandaar de verklaring. Bedankt voor de correctie, ik zal het meteen aanpassen,

  Steven

  Like

 3. Steven,
  een leuke site, ik heb het ook eens getest en qua geluk viel het wel mee, mijn CO2 was wel bereslecht omdat ik voor het werk veel in de auto zit.
  Maar eigenlijk is zo een test eigenlijk gewoon een leuk speeltje, er zitten heel veel ‘gaten’ in. Zo viel het me op dat je blijkbaar jezelf iedere dag lazarus mag zuipen, of alles mag slikken en spuiten wat je wil. Roken mag je niet om goed te scoren, andere moderne verslavingen zijn kennelijk OK…..

  Groetjes,

  é

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s