Klaar voor de start


Dinsdagavond, iets na zevenen. Nog een dikke vierentwintig uur en dan ga ik van start met mijn zelfgekozen uitdaging. Ondanks het vooruitzicht op een eerder ascetisch leven heb ik weinig behoefte om me nog eens te buiten gaan aan die zaken die ik de volgende maanden zal opgeven. Zoals bijvoorbeeld lange autoritten, dikke lappen vlees, koopjesdagen, vliegreizen, Nieuw-Zeelandse stervruchten of vierlagig geparfumeerd toiletpapier.  

Wat ik bijvoorbeeld de voorbije dagen heb gekregen van mijn (ex-) collega’s is me veel meer waard. Een afscheidsfeestje, een afscheidsdrink, een hoop afscheidskussen en originele Low-Impact geschenkjes, en vooral een warm gevoel. De voorbije jaren heb ik met een dozijn gedreven mensen mogen samenwerken aan het schitterend project van Ecolife.  Dit was tot hiertoe de job van mijn leven. Het is goed om weten dat ik na mijn uitspattingen nog welkom ben bij Ecolife.

Ondertussen verbaas ik me meer en meer over de media-aandacht voor mijn eenvoudig experiment. Woensdag 30 april in de Morgen, op 1 mei bij Peeters en Pichal, op 6 mei ben ik te gast bij Inspecteur Decaluwe op radio 2. En vandaag ook de eerste draaidag met de mensen van De Mensen, die in opdracht van Canvas een documentaire maken over de Low Impact Man. Ik ga er van uit dat die interesse vooral te maken heeft met het thema. (Of is er toch stille hoop om binnenkort een ongewassen, ongeschoren en vermagerde groene jongen te zien smeken om terug deel te mogen nemen aan het consumptiecircus?)

Vanaf 1 mei beloof ik in elk geval regelmatig verslag uit te brengen. De kinderen hebben net een ijsje gegeten van de ijskar (jaja ik ook hoor), en nu ga ik met buurman Tomas genieten van een glas witte wijn. Schol!

 

 

9 reacties op ‘Klaar voor de start

 1. Hallo, ik las vandaag in ‘De Morgen’ over je plan voor de energiefiets. Nu heb ik ook zo’n plan (‘ik’ met de hulp van mijn lief ingenieur-in-spe…) en zou je willen vragen om als dat kan asjeblief kort eventuele tips, tricks of problemen die je erbij hebt ondervonden (bij het maken en installeren) mbv deze blog aan de buitenwereld mee te delen? Dat zou wel handig (of gemakkelijk) zijn. merci!

  Like

 2. Wij gebruiken al enkele jaren een nonolet (reukloos composttoilet) in onze ecologisch verbouwde woning. Het is een succes en werkt perfect. Er is minder geur dan een gangbaar toilet met waterspoeling. We kochen het in Nederland bij de 12 ambachten. Bij hen kan je ook je licht opsteken over wandverwarming en zelfbouwtegelkachels. Ecologisch en goedkoop.
  Ik wens je veel succes met je actie en kijk uit naar je bevindingen.

  Like

 3. Dag Suzann,

  Ik hou je graag op de hoogte en zal in elk geval via deze blog vertellen hoe ik aan de slag ga. Ik ga trouwens ook samenwerken met een specialist, wellicht starten we in de tweede helft van mei aan het knutselwerk.

  Like

 4. Wij hoorden u op de radio en lazen gisteren in De Morgen het artikel over uw zelfgekozen uitdaging.
  We wensen u veel succes!
  Graag toch het volgende: wat het toiletpapier betreft: dat kan gerust veel minder hoor ! Wat doet men in moslimlanden en in het Oosten na een grote behoefte???? Een grote beker (regen)water volstaat !!!
  En als je het wat Westerser wilt doen: een handdouche (zoals in Thailand, Laos, China …) naast het toilet en je kunt je volledig schoongespoelen!!

  Zeep voor persoonlijke hygiëne is alleen nodig voor het wassen van handen en haar. Voor de rest volstaat het (bij de meeste mensen) met het lichaam goed te wrijven met een washandje en water.

  Wat het gelijk houden van de temperatuur voor uw piano betreft: voor zover ik weet heeft vooral de vochtigheid impact op het ontstemmen van de piano. In de zomer kan het heel erg vochtig zijn en als het vriest erg droog, dus……..!!!. Een piano moet je toch minstens 1 maal per jaar stemmen !

  Like

 5. Beste LIMMER, vanaf vandaag de dag van de duurzame arbeid ga je het echt doen. Tjonge bewondering, respect voor je. Ooit begonnen als een sabbatical idee, maar daar hadden we je snel vanaf, alhoewel je ook kan limmen op je sabbaticl. Maar toch dat is meer een interne reis. Dit is een reis die je gaat maken voor jezelf en voor ons allen en we kunnen je volgen, steunen, vieren, met je mee zeuren en kreunen. Deel met ons je dilemma’s want die zijn voor ons alle leerzaam. Wat grappig dat je nu dus ook paparrazi/persmuskieten voor LIM hebt.
  We gaan zorgen dat de Dikke van Dale, volgend jaar LIMMEN opneemt, met als verklaring: zo duurzaam mogelijk leven, in balans met de draagkracht van de aarde. Bedacht, ont-dekt, ontwikkeld en uitgevoerd door Steven V uit Belgie. Heeft hiermee een enorme wereldwijde beweging op gang gebracht van LIMMERS (meervoud), LIMMERS united. Er is ook een voetbal elftal en een koningshuis aangesloten…. Keep in touch een duurzame collega van boven de moerdijk

  Like

 6. gisteren een deel van je interview gehoord en nu het berichtje op de website van het nieuwsblad…
  Ik wenst je heel veel creativiteit en doorzettingsvermogen en hoop dat je slaagt in je opzet !
  Deel je zoveel mogelijk je tips en tricks mee om het beter te doen ? Dan kunnen wij ook al proberen zoveel mogelijk mee te doen en worden er al wat kleinere voetstappen gezet…

  groetjes
  Inge

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s