een andere wereld is mogelijk


Net als jullie heb ik het soms moeilijk hoopvol te blijven. De uitdagingen rond klimaat en biodiversiteit zijn zo enorm, de tegenkrachten gigantisch en het politiek systeem zo traag. Krijgen we de tanker nog wel gekeerd? Op zo’n moment kan het goed zijn eens te focussen op de ontelbare initiatieven die wel bezig zijn met een rechtvaardige en duurzame transitie. Zo heb ik recent deze site ontdekt. EJatlas, een overzicht van 3400 lokale bottom up groepen. Een blik op de kaart maakt meteen duidelijk dat er heel veel bezig is in het Zuiden, iets waar onze media zo goed als geen aandacht voor hebben. Het loont de moeite om eens een kijkje te nemen welke inspirerende groepen er daar bezig zijn.

Voor wie wat dichter bij huis wil kijken, het overzicht op veranderalles blijft een aanrader. Bij de Noorderburen zijn boeiende plekken onder andere Maatschapwij en Duurzaamnieuws. En ongetwijfeld zijn er nog heel veel plaatsen waar je inspiratie kan vinden.

PS1: we krijgen nog eens de kans om als burger onze mening te geven. Deze keer over de verlening van de kerncentrales Doel 1 en 2. Zelfs al is die verlening al bezig het blijft een signaal dat we kunnen geven. Heb je bedenkingen, vragen, adviezen, bij de verlenging. Je vindt de publieksbevraging hier.

PS2: kleine reminder: vrijdagavond kan je gratis de muzikale boekvoorstelling van Amor Muni live volgen. Via deze link. Nadien zet ik de voorstelling online, dus dat zal je hier zeker kunnen lezen. Ook deze voorstelling gaat over een mogelijke andere wereld.

Een reactie op “een andere wereld is mogelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s