proefstukje geld


Het volk heeft gesproken. De voorkeur gaat uit naar een nieuw, praktisch en concreet boekje over wat we zelf kunnen doen. Dank aan iedereen die zijn stem heeft laten horen.

Ik ga er meteen aan beginnen, daarbij hou ik graag rekening met volgende suggesties: “Kort en krachtig. Mindset van mensen moet groeien. Hoe overtuig je mensen zonder dwingend te zijn. Netwerken van mensen verbinden” en “wat je zelf kan doen, maar dan om je macht als consument en burger écht te bundelen. Geld verzetten van bank. coöperatieven zoeken (met makkelijke lijst van tel, energie, gsm etc). ik denk dat je dat al eens op je blog deed, maar misschien nuttig op vele toiletten?” Het idee om daar dan nog iets aan te koppelen “Duurzame road trip door BE met stops aan concrete duurzame initiatieven voor wie voorbeelden wil om mee aan de slag te gaan.” of “Meer “kunst”installaties ontwerpen zoals de CO2-klok, of daar meer acties rond opzetten (bvb 1 in elke stad).” neem ik ook mee (voor de post-corona periode).

Misschien is het ook een goed idee jullie wat mee te laten beslissen over hoe het boekje eruit zou kunnen zien. Ik heb alvast een ‘proefstukje’ gemaakt over het thema geld. Dat kan je hieronder bekijken. Het zal dus een boekje met illustraties worden, dat zowel voor Vlaamse als Nederlandse lezers relevant is. Het stramien van elk hoofdstukje zou er als volgt uit zien. Aanduiding van de mogelijke impact en moeilijkheidsgraad. Wat achtergrond info over het thema, gevolg door concrete acties én op het einde een samenvatting in drie stappen. Wie zin en tijd heeft om dit eens te lezen en feedback te geven, heel erg bedankt. Dit kan onderaan dit bericht bij ‘plaats een reactie‘. Ondertussen ga ik aan de slag met nog een paar thema’s.

8 reacties op ‘proefstukje geld

 1. derde bladzijde, onder kopje ‘verzekeringen’, tweede lijn, laatste woord: toevertrouwt met een t ipv een d !!! leest allemaal goed en vlot voor mij mag het nog iets diepgaander, iets meer uitleg. zeker rond geld en financiën, wat toch ingewikkelde materie is. wie het boek ter hand neemt, WIL tenslotte toch ook echt iets DOEN, denk ik … veel succes ! benieuwd ! Nele De Winter

  Like

  1. dt foutje al aangepast, bedankt ook v oor de andere opmerking… ik zoek het juiste evenwicht tussen beknopt/doelgericht en diepgaand…

   Like

 2. Mooi om al een stukje mee te krijgen. Mijn eerste reactie als het gaat over ‘wat we zelf kunnen doen’ is: hopelijk naast voetafdruk ook (vooral) veel acties om anderen erbij te betrekken en om systemische verandering teweeg te brengen.
  Blij dus om te lezen dat je van bank veranderen als eerst aanhaalt!

  Ken je Dr. Renee Lertzman en het project inside out?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s