de kracht van de jongeren


Gisteren was ik er natuurlijk ook bij in Brussel. De avond ervoor ben ik nog even in de pen gekropen en plots was mijn stukje op vrtnws behoorlijk populair. Je kan het hier nog eens lezen.

Wat ik vooral hoop te bereiken is dat het debat wat breder gevoerd wordt. Het gaat niet enkel over technologie of over subsidies of beperkingen. De kernvraag is wat is voor ons ‘het goede leven’, hoe vullen we dat in (voor binnenkort 8 miljard mensen) rekening houdend met de grenzen van de planeet. En dit kunnen we enkel bespreken als we ook ons economisch groeimodel durven onder de loep te nemen.

Op woensdag 13 februari ga ik uitgebreid in op deze kwestie tijdens een evenement georganiseerd door Proteco. Een mini-onderneming van Sint-Paulus in Gent. Het gaat om Arnaud, Senne, Matthias, Michiel en Bjarn die er zelf voor gekozen hebben een mini-onderneming op te zetten rond duurzaamheid. Dit is de missie: Minionderneming Proteco heeft als missie meehelpen aan de bescherming van de natuur. Proteco wil consumenten niet enkel bewust maken van het bestaan van schadelijke producten maar ze ook tonen wat natuurvriendelijke alternatieven kunnen zijn. Bovendien wil Proteco enkele van deze producten dichter bij de consument brengen, door ze op verkoopmomenten zelf aan te bieden.  Ik ben heel blij dat ik deze jongeren kan coachen en het sterkt me in de overtuiging dat de maatschappelijke omslag die er zit aan te komen sterk vanuit deze nieuwe generatie komt.

Wie interesse heeft is welkom op woensdag 13 februari in de campus Patijntjestraat 45, Gent vanaf 19 uur. HIER INSCHRIJVEN

Ps: de voorstellingen van het Einde van de Wereld? Een try-out! op 1 en 2 februari zijn uitverkocht. Maar hier kan je zien waar en wanneer er nog opties zijn.

Een reactie op “de kracht van de jongeren

 1. Dag Steven,

  Sinds “Mijn kinderen zijn mijn kinderen niet”, heb ik je altijd gekend als zachtaardig en no-nonsense. Een mens van goede wil. Ben ik van overtuigd.

  Toegegeven, ik lees zelden je blog. Nu wel, omdat je commentaar “De Wever versus De
  Wever” me daarheen heeft geleid.
  “De nieuwe generatie wint altijd”, zo proclameer je. De nieuwe generatie wordt tegelijk schandelijk gerecupereerd, Steven. Politiek. Een goeie zaak? Of komt het enkel maar goed uit voor de betrokkenen van het moment?
  Holderdebolder is nooit een goeie raadgever. Dat weet je ook. Goeie bedoelingen vanuit massahysterische reflex, zijn in de loop van de geschiedenis al te vaak oorzaak van grote kleerscheuren gebleken, neveneffecten inbegrepen. Een hype is wat het is. Ondertussen is Tomorrowland uitverkocht.

  Daarnaast knaagt er een iel stemmetje binnenin : Beware of finger pointers. Voor men het weet, blijkt men een paard voor de kar van de politieke kaste. Vingertje wijzen is al te vaak een kenmerk van mensen met een verborgen agenda. Mijn overgrootmoeder zei het me reeds toen ik nog kleuterachtig was, en ik het toen niet eens begreep. Maar het is altijd blijven hangen. Ze zei : “Mensen die klaar staan om met hun vingertje naar anderen te wijzen, vind je overal. Maar weet dat, hoe vaker en hoe liever ze naar anderen wijzen… des te liever zwijgen ze over zichzelf.”
  Wanneer men politieke koppen en hun uitspraken gaat beoordelen, dreigt men paard te worden voor de kar van diegenen die wat anders beogen dan hetgeen men zelf beoogt.

  En dan weet ik dat jij een mens van goeie wil bent, die zelf eerst de hand in eigen boezem stopt. Maar van die andere roepers, ben ik er niet zo zeker van.

  Het beste in al je betrachtingen.
  Succes.

  Ivan
  (van het jeugdhuis waar je pv bent geweest)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s