#terapkapot


Terwijl de reclamesector alles uit de kast haalt om ons alsmaar meer nutteloze spullen te verkopen voor eindejaar is duidelijk dat dit alles behalve duurzaam is. Want uiteindelijk blijkt dat veel van die hebbedingen zo gemaakt zijn dat ze vlak na de garantieperiode kapot gaan. Op het meldpunt van Test-aankoop zijn ondertussen meer dan 8000 meldingen gekomen van dit soort gevallen van ‘geplande veroudering’. We kunnen alvast starten met het niet langer kopen van dat soort producten. Je kan ze vaak zelfs evengoed lenen of ruilen. Heb je toch een toestel dat onverwacht snel kapot is gegaan, meld het op #terapkapot en ga op zoek naar een repair-café. 

Steun de campagne van Test-aankoop, doe mee een oproep aan de Belgische regering om de garantieperiode te verlengen waardoor de consument beter wordt beschermd en het probleem van de geplande veroudering wordt ingeperkt.

2 reacties op ‘#terapkapot

 1. Hoi Steven,

  Blijkbaar wordt deze ‘geprogrammeerde veroudering’ ook per cursus op onze universiteiten aangeleerd … als we nu eens de hand op die cursus konden leggen ? Kan jij daar aan geraken ?

  En als we die nu eens verspreiden onder het grote publiek ? Zodat de mensen weten waar ze moeten op lettnen bij hun aankoop … en tevens om onze repair-techniekers te wapenen met de juiste info om hun taak te vervullen … zou dat niet prachtig zijn ?

  Alvast bedankt !

  Groeten,
  Leo De Keyser

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s