basisinkomen als basis


In deze tijden waar het allemaal draait om ‘haalbaarheid’, om ‘besparen’ met de steeds terugkerende mantra van ‘we hebben geen andere keuze’ vind ik het belangrijk dat we andere ideeën blijven verspreiden. Het zijn niet altijd nieuwe voorstellen, zoals dit van het basisinkomen, maar in een kantelmoment als vandaag maken ze misschien meer dan ooit kans om realiteit te worden. Een van de grote voorvechters van het basisinkomen is Rutger Bregman, die er zelfs een boekje over heeft geschreven.

tegenlichtbasisinkomenWie zich eens rustig wil verdiepen in het thema kan alvast deze boeiende reportage eens bekijken, ik ben er zeker van dit dit een kans is om een heleboel kwesties op een andere manier aan te pakken. Wie zegt dat dit niet betaalbaar is, nog een kleine suggesties. Elke bedrijfswagen kost de belastingbetaler bijna 250 euro subsidie per maand. Per 4 bedrijfswagens die je afschaft kan je iemand een basisinkomen geven…

http://www.npo.nl/vpro-tegenlicht/21-09-2014/VPWON_1219695

Een reactie op “basisinkomen als basis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s