de digitale kuis


Het is toch wel fijn om eens een reeks lege dagen in de agenda te hebben. Mijn eerste serieuze werkafspraak is pas op 8 januari dus is er nu wat tijd voor andere zaken. Zo heb ik vooral afspraken gemaakt met mensen die ik net iets te weinig zie, wil ik nog wat kilometers lopen (zodra stopt met regenen) en ben ik gestart met opruimen en afronden. Een oefening die ik regelmatig eens doe en die erin bestaat te kijken wat ik echt nodig heb – en bij gevolg ook wat ik allemaal kan wegdoen.

Want hoe ik ook mijn best doe om zo weinig mogelijk te kopen, er komt toch steeds maar iets bij. Dat doet me dan altijd denken aan het grappige stukje van Brigitte Kaandorp over de opmars van de spullen. Bij mij is het probleem vooral papier. Ik ben lid van een hoop verenigingen zoals Eva, Velt, Fair Fin, Bos+, 11-11-11 en dan ben ik nog geabonneerd op enkele tijdschriften zoals MO*, Oikos en Genoeg. Best wel interessant, en volgens mij ook belangrijk om dat soort organisaties te steunen, maar op een jaar tijd is dat alweer een pak papier natuurlijk. En ik moet toegeven, een magazine wat ik enkel digitaal krijg (zo zijn er ook een paar), zal ik minder in lezen.

Dus ga ik de volgende dagen enkele dozen met spullen en papier vullen die ik dan naar containerpark of kringwinkel kan brengen. Een ander plan is om ook een digitale kuis te houden.  Want het aantal digitale documenten blijft natuurlijk ook steeds maar groeien, en om er een beetje orde in te houden lijkt het me wel goed ook daar een flink deel van weg te kieperen. Kwestie van het nieuwe jaar te kunnen starten met een lege schijf.

5 reacties op ‘de digitale kuis

  1. Wat ik ook wel eens doe met oude (maar op zich wel interessante tijdschriften), zoals b.v. van EVA, Natuurpunt, … is die achterlaten in een wachtkamer van dokter, tandarts, … Dan ligt er tenminste nog wat interessanter leesvoer dan de zoveelste Feeling, Libelle, Story, …

    Like

  2. Ik heb op een paar plaatsen (openbare gebouwen en overheidsdiensten) in Gent oude magazines gevonden, waar de originele(?) eigenaar op de cover en bij de inhoudstafel een aanbeveling van een bepaald artikel had geschreven. Zo heb ik al interessante teksten over de Ijslandse Revolutie, Transition Towns en de onzin van micro-windgeneratoren gelezen… Misschien iets om te proberen? Een sticker erop met: ‘De Low Impact Man raadt aan: interessant artikel op p.X’

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s