zet jacob in zijn hemd


Vandaag moet je in Gent zijn voor een originele actie, deze keer rond kledij en textiel. De bekende Jacob Van Artevelde krijgt namelijk een nieuw (en duurzaam) hemd.

De textielindustrie werkt erg vervuilend en gaat gepaard met slechte arbeidsomstandigheden. Deze actie wil aantonen dat je als consument een keuze kunt maken voor duurzame kledij. Rondom Jacobs standbeeld op de Vrijdagsmarkt kan je leuke winkeladresjes vinden voor eerlijke kledij. Passanten kunnen zelf creatief aan de slag om uit restjes stof een tas te maken of een T-shirt te pimpen. LinX+ vertelt in een duurzaamheidssalon over de beginselen van ecokledij. O’zon toont  duurzame kledij uit hennep en bamboe.

De actie start om 13u30, vanaf 16:00 uur is er een reuze klerenruil. Je kan je miskopen mee brengen en ruilen ze voor een nieuwe outfit. Alles gaat door op de Vrijdagsmarkt aan het standbeeld van Jacob Van Artevelde.

Wil je thuis eens kijken hoe het zit met de impact van je textiel, dan is deze site een goed startpunt.

Morgen moet je alweer in Gent zijn als je eens willen proeven van hoe de toekomst er zal uit zien. Op het transitiefestival kan je vanaf 10 uur terecht voor een ruim aanbod van standjes, lezingen, workshops, debatten, films rond stadslandbouw, sharing, complementaire munten, olieonafhankelijkheid, transitiegroepen, ministers van ideeën, de open source economie en nog zoveel meer. Alle info is hier te vinden. En ja, ik zal er ook bij zijn natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s