nog twee maanden


Vandaag is het exact nog twee maanden tot de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Stilaan tijd om echt van start te gaan met de campagne. Zoals ik hier al eerder schreef ga ik voor een Low Impact campagne. Het standaard pakket met affiches, flyers en brieven dat elke kandidaat krijgt aangeboden van Groen heb ik geweigerd. Aan de fotoschoot heb ik wel deelgenomen, en daarmee wordt het enige tastbare materiaal voor mijn persoonlijke campagne gemaakt;  mini-affiches van exact 4 op 5 centimeter.  De lancering hiervan is voor binnenkort.

Ik hoop zelf via mijn campagne een aantal zaken te bereiken. Mensen terug laten praten over (lokale) politiek lijkt me al een mooie stap. Vaak doet men nogal smalend over het politiek bedrijf en clichés als “het zijn allen zakkenvullers die niet bezig zijn met de echte problemen” komen snel boven drijven. Ik ben de eerste om te zeggen dat we redenen hebben om ontgoocheld te zijn over het algemeen gevoerde beleid (vooral op Vlaams en Federaal niveau). Over het gebrek aan lange termijn visie en de moed om andere paden uit te proberen. Toch mag dit geen reden zijn om onverschillig te worden voor politiek, integendeel.

Deze verkiezingen zijn een kans om met elkaar het gesprek aan te gaan over het soort samenleving, het soort stad of gemeente die we willen. In plaats van te klagen over de politici (die we zelf gekozen hebben) lijkt het me beter deze kans te nemen om ons in het debat te mengen.  Elke partij vertrekt van een aantal grote ideeën en probeert een project uit te werken voor de toekomst. Wat Gent betreft geloof ik in het programma dat door Sp.a en Groen samen is uitgewerkt. Het bevat alvast de kiemen voor een meer solidaire en ecologische samenleving.

Dus ga ik vanaf nu niet enkel oproepen om bewuste consumenten te zijn, maar ook bewuste burgers. Lees de programma’s van de verschillende partijen, meng je in de debatten, ga in gesprek met de kandidaten en maak alvast duidelijk wat jouw prioriteiten zijn. Als we een ander beleid willen is dit niet enkel een kwestie van de politici, maar ook en misschien vooral van de kiezers.

Vanaf nu zal op deze blog dus meer campagne nieuws te lezen zijn. Wie mij op een of ander manier wil steunen kan nog steeds deze kleine enquête invullen.

2 reacties op ‘nog twee maanden

  1. Dag Frederic,

   Ik sta enkel op de lijst van Gent…maar op de provincie lijst staan prima Groen kandidaten, en misschien ken jij wel iemand in Gent die op mij wil stemmen.
   groeten
   steven

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s