informatie


Vandaag mag ik drie keer mijn verhaal vertellen (twee keer voor personeel van de Artevelde Hogeschool, en 1 keer voor de Forum van Vlaamse Vrouwen in Drongen).  Zondagvoormiddag een korte inleiding op de bestuursvergadering van coöperatieve Beauvent en na de middag de bijzondere show  op de genoegdag in Tilburg.

Daar probeer ik dus op allerlei manieren bepaalde ideeën over te brengen. Informatie is daarbij een belangrijk element voor bewustwording. En de manier waarop die informatie gegeven wordt maakt een groot verschil. Neem nu dit filmpje van de Japanse kunstenaar Isao Hashimoto. Hij heeft in dit filmpje een overzicht van alle kernproeven in de periode 1945 – 1998. Het begint een beetje traag, maar als je blijft kijken dan wordt het steeds beklemmender om te zien wat we in die periode hebben uitgespookt.

Een ander soort filmpje van National Geografic gaat in op de bevolkingskwestie. Mooi gedaan natuurlijk.

Als afsluiter nog dit kort filmpje, waar je enkel cijfers (in Britse ponden) krijgt over uitgaven. Door de manier van presenteren worden sommige tegenstellingen wel heel duidelijk.

Eén ding zullen we later in elk geval niet als excuus kunnen gebruiken ‘ we wisten van niks’.

Een reactie op “informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s