Eco-campus kraks


Deze middag mag ik mijn ding doen op de VUB om een aantal studenten in de bloemetjes te zetten die het voorbije academie jaar verdienstelijke projecten opgezet hebben om iet te doen aan de vergroening van het studentenleven.

Absoluut geen overbodige luxe, want in tegenstelling tot het soms aandoenlijke milieubewustzijn van lagere school kinderen is er van milieuzorg veel minder sprake bij de Masters en Bachelors. Je zou bijna kunnen zeggen hoe ouder hou dommer (of ook hoe ouder hoe minder geneigd de instructies van de juf te volgen). Ook bij het academisch personeel zijn een aantal keuzes zoals recyclagepapier gebruiken, dubbelzijdig printen of met de fiets komen werken meestal ondergeschikt aan academische ambities.

Bravo dus voor de studenten van de VUB en  de Erasmus Hogeschool  die ijveren voor GFT-kippen aan de unief, sorteerbakken, papierbesparing of drinkwaterfonteinen. En dat humor en creativiteit belangrijke troeven zijn bewijst het filmpje van de drinkwaterfontein studenten. Ze hebben trouwen ook een eigen site gemaakt. Naar analogie met MOS is trouwens sinds enkele jaren ook een programma voor hogescholen opgestart. Onder de naam Ecocampus moet aan studenten en docenten duidelijk gemaakt worden dat een goed diploma alleen geen garantie is voor een schitterende toekomst. Een beetje zorg voor de planeet zal minstens even belangrijk zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s