klaar!


Maandag de hele dag samen gezeten met de mensen van Van Halewyck voor de afwerking van Low Impact kinderboek. Het was soms letterlijk  komma-neuken. Komt hier een dubbel punt of niet, gebruiken we het woord ‘vaak’ of ‘dikwijls’ in deze zin. Best een boeiend en vermoeiend om zo een boek door te nemen op de laatste details.

Het zal een mooi geïllustreerd boek worden van zowat 180 pagina’s voor kinderen van 10 tot 13 jaar. Het zal een afwisseling bieden van informatie, tips en weetjes en doe-activiteiten. Eind deze maand gaat het naar de drukker en rond 20 augustus zou het in de winkels moeten liggen. Altijd spannend om dan het uiteindelijke resultaat in handen te krijgen.

Het kinderboek is trouwens ontstaan toen na een lezing in Antwerpen (op 23 maart 2009) een jongedame achteraf naar me toestapte en zei dat er eigenlijk een LIM boek voor kinderen zou moeten zijn. En dus ben ik met Ilona (de jonge dame in kwestie) gaan samen zitten, hebben we nog iemand gezocht voor de illustraties en zal ongeveer 18 maanden later haar wens werkelijkheid geworden zijn.

Wat me dan weer doet denken aan het verhaal van Baharak, een andere jongedame die in 2004 in Gent gestart is met een actie rond plasrechten voor vrouwen. Want nu kunnen mannen overal gratis gebruik maken van gratis urinoirs en moeten vrouwen steeds betalen. Elk jaar staat Baharak met nieuwe plas-ideeën op de Gentse feesten, en kijk gisteren vertelde ze me dat er een structurele oplossing in de maak is. Volgend jaar komt er een proefproject met nieuwe type vrouwen-urinoirs. Als dit meevalt zullen vrouwen in Gent in 2012 dezelfde plasrechten hebben als mannen.

Om maar te zeggen, met een goed idee, veel volharding en een beetje geduld is er veel mogelijk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s