campagne-overleg


Beste bloglezers…

Gisteren een les politieke marketing gekregen van Lucie, en aan de keukentafel een campagneplan uitgewerkt… Ik leg het graag eens voor aan mijn lezers om te zien wat jullie er van denken.

Het uitgangspunt:  ik heb geen tijd en geen geld om duidelijk te maken aan alle potentiële kiezers dat ik kandidaat ben. De enige manier waarop het nog enigszins zou lukken is met de steun van de volgers van het LIM project. In vijf simpele stappen moet de klus geklaard kunnen worden.

1. ik maak 13 printbare mini-posters A4 formaat. ik zorg dat ze makkelijk online op te halen zijn.

2. ik roep zo veel mogelijk mensen op om een slogan naar keuze uit te printen. (via deze blog, facebook, mijn mailadressen,…)

3. ik vraag vervolgens om de slogan voor het raam te hangen (een andere plek mag ook natuurlijk)

4. wie wil kan de posters ook doormailen naar vrienden

5. wie nog meer wil kan ook een foto van het raam met mini-poster naar mij doorsturen. Die komen dan ook allemaal op deze site. Op het eind van de campagne maak ik dan een mozaïekfoto die ik ter beschikking stel van iedereen die een foto heeft opgestuurd.

Zo, wat denken jullie er van? Goed idee? Zin om mee te doen? Bijkomende suggesties?  Laat maar weten?

Nog twee concrete vragen: weet iemand met IT-ervaring hoe ik pdf’s zou kunnen aanbieden via deze wordpress blog (of via een link)? En weet iemand hoe ik bezoekers foto’s kan laten uploaden – lijkt me makkelijker dan doormailen…

6 reacties op ‘campagne-overleg

 1. Een PDF kan je uploaden op bv. http://www.dropbox.com/ , dan kan je linken naar die locatie.

  Foto’s laten uploaden op een wordpress is wat lastiger, dan zou je accounts moeten uitdelen op je website. Maar facebook is daar wel weer heel makkelijk voor…

  Like

 2. Een PDF uploaden kan je doen op vrij eenvoudige manier. In een pagina of artikel kan je de PDF uploaden zoals elk ander document. In de volgende link zie je trouwens via een instructievideo hoe je dat precies kunt doen:

  http://mcbuzz.wordpress.com/2007/11/02/wordpress-tutorial-how-to-upload-and-link-to-a-pdf-microsoft-word-document-excel-powerpoint-or-other-doc-using-wordpress/

  Het probleem met de foto’s kan je natuurlijk ook oplossen door een plugin van Facebook te gebruiken, in combinatie met je blog (eenvoudig zelf te doen).

  Met het programma Wp comment image kan je natuurlijk ook zelf rechtstreeks via WordPress je bezoekers laten uploaden, maar dan moet je de plugin installeren, activeren, …
  Opletten met een plugin, want het kan zijn dat deze niet werken als op de server staat ingesteld op CHMOD 777, wat eigenlijk wil zeggen de hoogste beveiliging. Dat voorkomt het schrijven door externen, en dan moet de serverbeheerder eerst bepaalde instellingen veranderen (als je een eigen hosting hebt, zoals wij, dan kan je dat zelf doen, maar natuurlijk niet zonder risico).
  Sommige plug-ins om dat mogelijk te maken vragen ook dat de gebruiker eerst is geregistreerd.

  Like

 3. het is in ieder geval een eenvoudige manier om met veel mensen je gezicht, je naam en je idee te delen.
  Komt er wel op aan mensen te motiveren om dit uit te hangen of op enige andere manier te delen met hun omgeving.

  (Ikzelf zou dat niet mogen doen aan mijn gevel bv omdat ik als gesubsidieerde onthaalmoeder politiek neutraal moet zijn naar de buitenwereld… via blog of facebook ed zou dat wel mogelijk zijn… ) Misschien zijn er nog mensen/sympathisanten in dit geval… maar die affiches ed zullen misschien ook wel toepasbaar zijn op dit soort media?

  Like

 4. Zeker ook Facebook inschakelen!

  Blijkbaar is dat het kanaal van de 21e eeuw (of dan toch van de komende 2 a 3 jaar) 😉

  Like

 5. Leuk videofilmpje van the e-team!
  Ik steun de persoon in questie , want helaas ben ik door sommige politiekers teleurgesteld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s