Wie is Ludovic ??


DSCF2621In de voorstelling krijg ik wel heel bijzonder kostuum aangemeten, eentje gemaakt van geitenwollen sokken. Op één van die sokken hangt nog een etiketje met daarop de volgende vermelding: “Van Thienen Ludovic ; RO Puurs, 53.” Tja, zoiets roept natuurlijk een hele boel vragen op. Hoe is de sok van Ludovic terecht gekomen in een kostuum van een theatervoorstelling? Wat is RO in Puurs, waarom die nummer 53? Weet Ludovic wel op welke manier zijn afgedragen sok een tweede leven heeft gekregen? En wat is er gebeurt met de geit (hoewel ik denk dat het eerder een schaap zal zijn) dat de grondstof heeft geleverd voor dit kledingsstuk? En vooral wie is Ludovic Van Thienen?

Volgens sommige theorieën kan iedereen een link maken met een willekeurige andere mensen in zes tussenstappen. Dus mocht je iets meer weten over RO Puurs of een spoor hebben dat kan leiden naar Ludovic zelf laat het weten. Want graag wil ik de persoon in kwestie uitnodigen op een van de voorstellingen.

Om het weekend wat op te vrolijken nog dit kleine filmpje over hoe het goede uiteindelijk toch zal overwinnen…


9 reacties op ‘Wie is Ludovic ??

 1. De naam in de sok doet mij denken aan de namen van de kinderen uit de instelling waar ik werk. Die worden ingenaaid in hun kledingstukken om te vermijden dat ze zoek geraken na de wasbeurt. Miss. was Ludovicus wel een instellingskind of een gedetineerde…
  Ik vraag me wel af hoe precies de term “geitenwollensokken” is ontstaan. Bij mijn weten kun je inderdaad van geiten geen wol spinnen. Trouwens sokken (en andere kledingstukken) breien is weer aan de orde, overal worden breiclubs opgericht die via internet met elkaar communiceren en gegevens uitwisselen ! Zelfgebreide spullen zijn veel duurzamer dan confectie-breigoed en het is gezellig om te doen, heel relaxerend !

  Like

  1. Idd, dat wordt wel meer door grote wasserijen gedaan; tickets ingekleefd om de was te kunnen “thuis” brengen.
   Misschien is er een Rust Oord in Puurs? Over hoe het met Ludovic gaat….

   Like

   1. Een RO is geen Rust Oord (integendeel). RO staat voor Rijksopvoedingsgesticht zoals er eentje in Mol staat…

    Like

 2. Beste groene jongen,

  We hebben genoten van de voorstelling gisterenavond in Middelkerke. Toch hielden we er een dubbel gevoel aan over. Toen we aankwamen stond een grote groep mensen aan te schuiven bij de ingang. We dachten : oei, hopelijk is er voor ons nog plaats. Maar dit schijnbaar jonge publiek ging kijken naar een boksmatch. Hoe kon het ook anders : dit soort ecologische theater is blijkbaar niet echt een publiekstreffer. Er werden zelfs ter plaatse wat vrijkaarten uitgedeeld om toch wat volk in de zaal te hebben. Het blijft vaak dweilen met de kraan open. Zelf werk ik bij de helft van de bestelwagen (ZonneWinDT) en word meer en meer geconfronteerd met de onverschillige medemens. Soms denk ik dat het kalf al meer dan verdronken is. Op het fietspad word je haast omvergeblazen door koning auto. Bij de bank word je uitgelachen als je een groene lening wil van € 8000 voor de installatie van zonnecellen. Want dat moet minstens € 16000 zijn, wil je ook nog wat extra belastingsvoordeel meepikken.
  Genoeg gepiekerd. We zijn eigenlijk geïnteresseerd in zo’n energiefiets. Zoonlief zaagt om een brommer maar ziet in deze een volwaardig alternatief om zelf zijn energie op te wekken. Dus moeten we dit idee zeker steunen. Zelf werk ik pakketten uit voor kinderen en ook hierin zou de energiefiets het begrip ‘energie’ veel tastbaarder maken. Vorige week kwamen 16 jarigen op bezoek naar de Lepelmolen in Diksmuide. Ik was stomverbaasd over hun gebrekkige kennis van dit thema. Dus Steven, er is nog werk aan de winkel.
  En ook ik heb een wens. De dag dat de mensen beseffen dat we door minder te gaan consumeren, eigenlijk minder moeten gaan werken. Als we minder moeten gaan werken dan krijgen we meer vrije tijd voor de man in de straat, voor vrijwilligerswerk, om zelf patatjes te kweken en met de go-cart boodschappen gaan doen in de buurtwinkel. Maar …

  Like

  1. Ja, je krijgt best wat tegenwind als je “een beetje” anders wil gaan leven.
   Onze grote monovolume staat nu Te Koop voor een prijsje en in de plaats heb ik nu een zeer zuinige auto besteld (Toyota IQ) want de mensen bleven me maar vragen: Wat ik godsnaam zonder auto ga doen! Zo heb ik toch nog een auto’tje voor in “hoge nood”.
   Als ik vertel dat ik met de bus naar ergens geweest ben kijkt men mij meewarig aan: “Waarom zo moeilijk doen?” Enkel met onze oma kan ik hier over communiceren want zij is ook een busfan.
   Mijn kinderen zijn ook niet altijd even enthousiast. Mijn dochter wil een verjaardagsfeestje geven en we hebben de uitnodigingen gemaakt op reeds gebruikt papier met prentjes uit boekskes op de achterkant. We gaan “wandelen” op haar verjaardag en leuke spelletjes doen. Sommige moeders zeggen me dat ze al moe worden op voorhand.
   De kids bewust maken van alles is wel moeilijk. Deze ochtend brandde het licht weer op twee slaapkamers. Dit zijn dus minpuntjes. Bij 10 minpuntjes moeten ze een bedrag betalen.
   Maar langs de andere kant voel ik mij nu al veel beter. Ik leef bewuster en alleen dat al geeft mij een goed gevoel.
   We zijn er nog lang niet hoor. Nog lang niet…

   Oja, als er voor de voorstelling nog extra kaartjes over zijn in Dendermonde wil ik graag ook mijn 3 oudste kinderen meenemen.

   Like

   1. Ik huiver ook van die typische verjaardagsfeestjes in een indoor speeltuin waar de hele klas wordt uitgenodigd om pannenkoeken te eten én chocomelk te drinken, én bij het vertrek nog een grote puntzak vol snoep te krijgen.
    Als tegenreactie heb ik voor mijn zoontje van 5 jaar ‘slechts’ 3 vriendjes uitgenodigd bij ons thuis, het allerleukste vonden ze om zelf popcorn te maken (ze wisten niet hoe dat moest) en om in de tuin te spelen, en bij het vertrek kregen ze een kerstomatenplantje mee (daar groeien rode snoepjes aan). Twee van de drie mama’s keken daar wel raar van op, maar ik doe het gewoon op onze manier!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s