Low Impact producten…


lowimpactproduct

Er was al sprake van een Low Impact onderneming, van een Low Impact Girl, van Low Impact Mum, een Low Impact bouw project en binnenkort zal de markt overspoeld worden door een hele reeks Low Impact Producten. De tweedejaars productontwikkeling van de Hogeschool West-Vlaanderen krijgen  een ontwerpopdracht rond duurzaamheid.

In hun opdracht omschrijving staat het als volgt: de laatste jaren wordt de aandacht herhaaldelijk gevestigd op energie bzuinigen, afval recycleren, de eco-voetafdruk verkleinen, broeikasgassen vermijden,… toch merken we dat de grote massa niet echt wakker ligt van de problematiek. Één van de stoorzenders hierbij is dat de meeste aanpassingen gepaard gaan met een verlies aan comfort, waardoor Jan-met-de-pet al gauw afhaakt. En hierin ligt jullie uitdaging…

OPDRACHT

Ontwerp een serieproduct:

Geïnspireerd op de getuigenissen van Steven Vromman (lezing + video).
–          Gefocust op het
ecologisch, duurzaam aspect zowel in materiaal, productie, gebruik als afval/recyclage.
–          Gebaseerd op een
gekend en getest principe.
–          Met als doel het
brede publiek ,zonder verlies aan comfort, toch bewuster te laten omgaan met milieu & energie.

Vorige week ben ik langs geweest bij de groep, en nu zijn ze dus gestart met het nadenken over producten. Er zullen 18 groepen van 3 studenten worden gevormd, en binnen 8 weken moeten ze hun nieuwe producten voorstellen. Elke groep heeft ook een blog aangemaakt, ik geef hier de link naar enkele ervan. Groep 9, groep 5 of  groep 11 (ik heb nog niet alle links gekregen, die komen later nog).

Ik ben in elk geval benieuwd met wat originele voorstellen ze op de proppen komen, en een pluim alvast voor de docenten die hun studenten dergelijke opdrachten geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s