veggie op feesten


monoDe Gentse feesten zijn begonnen! Dus was ik vorig weekend vooral daar te vinden, samen met de kinderen genieten van de onverwachte kleine en grote verassingen. Ik ben niet het type feestganger dat op voorhand het programma grondig bestudeert en dan met een gedetailleerd programma op  stap gaat. Ik ga eerder gewoon op stap naar een aantal favoriete plekjes en zie wel wat er te beleven valt. Zo zagen we reeds enkele bijzondere straatacts en het grappige aapje op de go-car.

Een blijver is natuurlijk het Baudelopark, waar je rustig in het gras kan liggen kijken hoe mensen van allerlei pluimage zich wagen aan een sessie hip-hop of buikdans. Nog leuker vind ik zelf het wat verborgen plaatsje van Bataclan, waar een zootje ongeregeld zorgt voor verrassende acts zoals daar zijn: het levensgrote bange konijn, de houtgestookte jaccuzi, de opleiding tot pony en de baby-draaimolen.

Iets moeilijker is het om als bewuste vegetariër de feesten door te spartelen. Het doorsnee aanbod bestaat toch nog steeds uit frieten, frikandellen, hot-dogs, pitta’s, mosselen enzovoort. Gelukkig zijn er elk jaar de vele vrijwilligers van het Gents Milieu Front en Eva die er zorgen voor een aangepast aanbod. Ze hebben er niet enkel een veggie-burger maar een ook een heuse Not-Dog. Moet je zeker eens proberen.

Een reactie op “veggie op feesten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s