Zesdaagse op energiefietsen?


Op dit ogenblik wordt in Gent de zesdaagse gereden. Het scheelde geen haar of er was ook een klein evenementje doorgegaan met de energiefiets. De organisatoren toonden zich bereid om een demonstratie met energiefietsen te organiseren maar zelf kreeg ik het samen met de kompanen van het GMF toch niet tijdig rond. Maar vanaf nu is er wel een nieuwe blog: www.energiefiets.be.  Daarop wil ik de volgende weken meer informatie plaatsen over verschillende types energiefietsen en over mogelijke activiteiten. Onze ultieme droom is om tijdens de zesdaagse van 2009 het eerste Belgische kampioenschap energiefietsen te organiseren. Gezien de interesse die ik de voorbije maanden voor de energiefietsen heb mogen ervaren moet dit doenbaar zijn. Er zijn trouwens reeds heel wat prototypes van energiefietsen gemaakt of op komst.

Bedoeling van de energiefietsen is niet echt om een nieuwe bron van duurzame energie te ontwikkelen, maar vooral om als educatief middel in te zetten om ons energiebewustzijn te verhogen. Tegelijk kan de zoektocht naar de meest efficiënte vorm om via fietsen energie op te wekken toch ook leiden tot interessante toepassingen voor bvb fitnesscentra, bij hometrainers en voor wielertoeristen op rollen. Om dit project tot een goed einde te brengen is alle hulp welkom. Meewerken aan de site, de organisatie van het Belgisch kampioenschap, een nonkel aanbrengen die wil investeren in hoogtechnologische innovatieve modellen, technische scholen die met studenten nieuwe prototypes willen in elkaar knutselen. Alle tips zijn welkom bij steven@lowimpactman.be. Als alles goed gaat mag Iljo Keise op de volgende zesdaagse dan het licht in gang trappen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s