o-LIM-pische spelen?


Niks aan te doen, vandaag staat de hele wereld in functie van de spelen in China. Over de schaduwzijden zoals mensenrechten en arbeidsomstandigheden zal ik het niet hebben, daar worden we in de media voldoende op gewezen. Ook de problemen van vervuiling en smog zijn ondertussen bekend. Dat dit evenement tienduizenden extra vliegreizen met zich meebrengt zal wel onvermijdelijk zijn, ook als de spelen in London of Sydney doorgaan. Al is het bedenkelijk dat tientallen ‘hoog’waardigheidsbekleders en BV’s even over en weer vliegen om daar hun gezicht te laten zien.

Als we naar de sporten zelf kijken ben ik al blij dat High Impact sporten als motorrijden of formule 1 niet bij de olympische disciplines horen.  Misschien moet ik eens een afspraakje maken met Jacques Rogge om na te denken over echte oLIMpische spelen. Deelnemers moeten met de fiets of te voet komen, disciplines zijn onder andere energiefietsen, waszakken, zaklampdraaien, groententelen, hooikisten, dakisoleren en rolstofzuigen. Deelnemen is absoluut belangrijker dan winnen, er zijn trouwens geen medailles te winnen, enkel gratis knuffels.

3 reacties op ‘o-LIM-pische spelen?

 1. Beste LIM-man,

  Ken je dit nog: Hanneke Van Veen en Rob van Eeden schreven halfweg de jaren ’90 het zgn. Vrekkenboek (‘Meer doen met minder’), hadden een eigen vrekkenkrant, schreven nog wat boeken in die trand en werden dan ook het vrekkenechtpaar genoemd. Hoewel hun oorspronkelijk doel (‘geld besparen’) anders is dan dat van de Low Impact Man (‘goed leven binnen de grenzen van één planeet), komen de auteurs eigenlijk voor een stuk bij het zelfde uit: ‘spaar de planeet door geld te sparen’.

  Ik heb het boek hier liggen, als het je interesseert, steek ik het wel eens binnen.

  Groet van Peter Martin uit Ledeberg

  Like

 2. 1. Van “Hoe word ik een echte vrek” van Hanneke van Veen liggen minstens twee exemlaren in de bibliotheek hier in Gent.

  2. Dat zgn. sport serieus milieubelastend kan zijn hebben we eens ervaren in de Hoge Venen: nabij Baraque Michel was er een terrein waar je je squads eens kon uittesten, je kent ze wel, die luidruchtige vierwielers halfweg auto en moto. Kilometers diep in de Hoge Venen werd je verplicht te luisteren naar dat lawaai. Onbegrijpelijk dat iemand ooit de toestemming gaf zo’n “sport”terrein aan te leggen nabij een natuurreservaat.

  Marijke.

  Marijke.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s