Kneed je was op het terras!


Vooreerst bedankt aan de vele tientallen mensen die zich gisteren op de energiefiets in het zweet hebben gewerkt. De laptop waarop ik nu dit bericht schrijft draait in elk geval op de trappers-energie van gisteren op de Gentse feesten. Het is jou energie dus!  Ook gisteren waren er heel wat geïnteresseerden in de techniek van de fiets. Ik probeer ik elke geval binnenkort een technische fiche op deze site te zetten. En de eerste kandidaten voor het Belgisch Kampioenschap Energiefietsen hebben zich reeds aangemeld.

Naast de energiefiets was er ook een demonstratie van de wonderbaarlijke waszak van Suzanne Rietdijk uit Utrecht. Met deze zak kan je op een bijzonder slimme en Low Impact manier je was doen. Je stopt je vuile was in de waszak, doet er een beetje waspoeder bij én enkele liter lauw water. Via een ingenieus systeem knoop je de zak dicht en kan je beginnen met kneden, masseren en wrijven. Daardoor doe je de mechanische arbeid van de wasmachine zelf. Na een kwartierje en een een paar keer spoelen kan je de waszak uitknijpen en hoef je de was alleen nog op te hangen. Bedoeling is natuurlijk niet om hiermee de wasmachine te vervangen, maar het zou wel een nuttige toepassing kunnen zijn voor op reis of voor kleine handwasjes. Ik heb geen betere foto dan deze, met Suzanne en een stukje van de waszak. De zak is niet in de handel te koop, maar bedrijven die dit product willen op de markt brengen kunnen zich bij mij aanmelden.Tenslotte is ook het experiment met de Solar Cooker gelukt, maar daar schrijf ik een volgende keer over.

Oja, nu we het toch over Nederland hebben. Deze morgen was er op de Nederlandse radio in het programma Vroege vogels een reportage over de LIM. Ik heb het zelf nog niet gehoord, maar de reportage zou opnieuw te beluisteren moeten zijn via deze link. (in het tweede uur van het programma)

Een reactie op “Kneed je was op het terras!

  1. Hallo Steven, leuk dat je nu in het buitenland ook al een “begrip” aan het worden bent ! Goeie Vlaamse export 🙂 !
    p.s. waar vind je zo’n opwindbare MP3-speler ?? en nog een vraagje, hoe pak je het aan om met een vrachtschip mee te reizen ? misschien nog een alternatief ideetje voor Portugal (en hier in de haven van A’pen zullen er wel mogelijkheden zat zijn ..) Christel

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s