Amor Mundi lente marathon

Na twee jaar vol annulaties is het tijd voor een inhaalbeweging. De lente 2022 doe ik een marathon doorheen Vlaanderen. Het doel: 42 boekvoorstellingen tussen 21 maart en 21 juni. In huiskamers, bij verenigingen, bedrijven en overal waar mensen willen samen komen om het toekomstverhaal van ‘Amor Mundi’ te leren kennen. Zoek op de kaart waar de marathon passeert.

Het concept is eenvoudig. In huiskamers en voor lokale verenigingen kom ik gratis langs (voor bedrijven, culturele centra en bibliotheken tegen een prijsje). De organisator nodigt mensen uit en ik kom met veel plezier het Amor Mundi verhaal brengen. Natuurlijk is het boek achteraf te koop.

Het kan op een avond, overdag, in het weekend, eigenlijk op elk moment. Het verloop ziet er min of meer als volgt uit.

De auteur vertelt eerst in grote lijnen de context waarin het toekomstverhaal zich afspeelt. Welke scenario’s komen aan bod, en waarop zijn deze gebaseerd? Dan volgen een aantal fragmenten die aansluiten op de interesse en de vragen van het publiek. Meestal komen we zo tot een dialoog over wat we nu kunnen doen om de gewenste toekomst vorm te geven. De voorstelling en gesprek duurt ongeveer 1,5 uur, beetje afhankelijk van het aantal vragen.

Heb je zelf een ruimte huiskamer, ken je een clubje mensen dat interesse heeft in dergelijke thema’s? Is dit een fijne activiteit om met je collega’s te organiseren? Neem contact met me op via steven@lowimpactman.be, en help mee deze marathon waarmaken.

Een lezing voor iedereen op fietsafstand?

Het zou mooi zijn mocht iedereen in Vlaanderen en Brussel op fietsafstand van een boekvoorstelling wonen. Hierboven het kaartje, in de hoop dat binnenkort de laatste lege plekjes gevuld kunnen worden.