beste Siegfried,


Ik stel met plezier vast dat je een trouwe lezer bent geworden van mijn blog. Meer nog, gisteren op de gemeenteraad heb je uitgebreid geciteerd uit mijn blogbericht van enkele maanden geleden, waar ik het had over de algemene vergadering van TMVW.

Ik hoop dat je met evenveel interesse de andere berichten leest waar ik tips geef over het verkleinen van de ecologische voetafdruk of oproepen lanceer om zelf in actie te treden voor een meer sociale en ecologische wereld. Al heb ik na gisterenavond het vermoeden dat er andere redenen zijn voor je interesse in mijn schrijfsels. Je bent namelijk op zoek naar munitie om de meerderheid het vuur aan de schenen te leggen.

sigfriedDat neem ik je helemaal niet kwalijk, want dat is wat de oppositie hoort te doen. Al ben ik het meestal helemaal niet eens met wat je vertelt, je brengt je verhaal met veel bravoure, soms wat bombastisch taalgebruik gelardeerd met een flard Latijn en een citaat van Churchill. Best een welkome inbreng in onze soms wat saaie vergaderingen.

Ondanks je bevlogen stijl is de inhoud van je tussenkomsten echter niet altijd zo relevant. Daarom wil ik je gerust wat helpen bij de voorbereidingen van de gemeenteraad. Hieronder een aantal fragmenten die je naar believen kan gebruiken bij een volgende gelegenheid, het moet niet altijd Churchill zijn.

“Inderdaad, ik maak me soms druk over mogelijke problemen met inwijkelingen, maar als ik eerlijk ben heb ik nog veel meer angst voor de gigantische problemen die ons te wachten staan als gevolg van de toenemende klimaatchaos. Daarom zou ik willen oproepen dat we daar met zijn allen een prioriteit van maken. Om mijn duit in het zakje te doen zal ik voortaan mijn kostuums in de kringwinkel kopen en koude douches nemen.”

“Ik ga een tussenkomst houden van een uurtje over het probleem van de kraakpanden, maar vooreerst wil ik toch even aandacht vragen voor volgende realiteit. In een uur tijd verdwijnen 16 planten- of diersoorten en stoten we 2,5 miljoen ton CO2 uit. In een uur tijd sterven 1202 mensen van de honger en komt er 1 700 hectare woestijn bij.”

“Bij dit punt moet ik toegeven dat het college hier gekozen heeft voor een zeer verstandige oplossing in het belang van de fietsers en andere zachte weggebruikers in de stad. Om het pleidooi voor een autoluwe stad te ondersteunen wil ik bij deze graag mijn rijbewijs verkopen aan de hoogste bieder, en dit ten voordele van de Fietsersbond.”

“Beste collega’s, politiek is soms hard, maar vandaag ga ik uit principe alle voorstellen van het college goedkeuren. Ik vraag maar één ding, gelieve dan ook mijn motie te aanvaarden waarin ik voorstel om alle bovengrondse parkeerplaatsen om te vormen tot moestuin. Bedankt voor de steun, en ik stel voor dat we nu overgaan tot een groepsknuffel”.

Als je nog ideeën nodig hebt Siegfried, altijd bereid wat suggesties te doen!

2 reacties op ‘beste Siegfried,

 1. “We shall defend our island, whatever the cost may be, we shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender”
  But most of all we shall see fouls as they are, those who can not change their thoughts and thus can not change their subject.

  Churchill.

  Why should we fight them just wait the best is still to come.
  I remember at least one case where some one did turn his back to us.
  It was in the first grade when one student did not bow for the will of the teacher and was send to the corner.
  We did see that the teacher did show his back more then once when he did draw things on the blackboard that as he stated we could not comprehend.
  After school when I was a grown up, I became an officer and a gentleman.
  He became to be a hobo.
  Something was always missing in his life.
  Maybe he just did not comprehend what life was all about.
  I was the kid in the corner.

  Djay Bee, nickname voor een leger officier die heel bevriend was met Churchill.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s