Garnaal en Low Impact Man


Om even verrassend uit de hoek te komen, start ik vandaag met een oproep om naar televisie te kijken.  Jawel, op vrijdag 9 november zou het misschien wel eens interessant kunnen zijn op Nederland 2. Daar kan je om 19u20 kijken naar een aflevering van ‘Melk en Honing‘ met een reportage over garnalen én eentje over de Low Impact Man. Of er een verband is tussen beide kan ik niet zeggen.

Het is ondertussen al een hele tijd geleden dat AnneMar met haar ploeg hier is langsgekomen, dus ik ben ook wel benieuwd om het resultaat te zien. Het is in elk geval een goede gelegenheid om samen met mijn sympathieke buurman TV te kijken (wat nog wel regelmatig eens gebeurt). Over TV gesproken, nog steeds kan je elke week een nieuwe minister leren kennen op het plan B. Vorige maandag was er bijvoorbeeld Raf de minister van zonnefietsen en vorige week Hilde, de minister van Strobalen. Je kan alle filmpjes trouwens herbekijken zonder TV op ministerievanideeën.

Iemand liet me ook weten dat er gisteren een reportage was op Volt over de vergelijking tussen de impact van water in flessen of water in PET-flessen. Een beetje vreemd toch dat er geen vergelijking is gemaakt met water uit de kraan. Want dat heeft iedereen in huis en dus veruit het meest ecologische en economische.Even vergeten bij de VRT?

En dat men op de buis wel eens onzin durft te verkopen bewijst het volgende filmpje. Nu weten we wat de oorzaak is van de klimaatverandering: de windmolens!

6 reacties op ‘Garnaal en Low Impact Man

 1. Ik viel bijna van mijn stoel af toen ik dit begon te bekijken. Je ziet duidelijk dat er in de VS twee grote stromingen zijn. Zeg maar de “intellectuelen”, die je meer vind aan de kuststaten en de grote zandbak in het midden met vooral “republikeinen”. Kijk maar naar de verkiezingskaart (blauw links en rechts, en een beetje bovenaan) en knalrood in het midden.
  En die republikeinse partij trekt vooral de kaart van de “angst”. Erg dat miljoenen mensen in de VS dat allemaal nog voor waar aannemen ook. Educatie blijft dus de grootste troef om mensen te sensibiliseren en verandering te bekomen!

  Like

 2. tja, dat viel me ook al op tijdens de Volt uitzending : het is een schijndiscussie. Kraantjeswater eerst! Ook het resultaat dat PET flessen beter zouden zijn dan glazen flessen verwonderde mij een beetje. ‘k Dacht eerst hergebruiken, indien dat niet mogelijk is dan pas recycleren. En wat met gezondheid.. geven die PET flessen geen stoffen af (Bisfenol A). Ook Petflessen moeten getransporteerd worden naar recyclagecentrum (en dat zal wel verder af zijn dan de plaatselijke brouwer). Slechts 75 % wordt gerecycleerd.. dus de rest verbrand of zo? Wat mij betreft mag het glas blijven. Zijn er eenduidige studies op de markt hierover

  Like

 3. Ik heb je gezien op tv gezien, bij Melk en Honing. Ik ben sinds een jaar steeds bewuster aan het leven, maar jouw aanpak wekt nog meer mijn interesse om nog kritischer naar onze dagelijkse gebruiken te kijken.
  Ik vond de fiets met het kooktoestel geweldig! Ik zal je blog de komende tijd volgen voor nog meer tips & trics!

  Like

 4. Ik stoor mij wel aan ie ‘reportages’ op volt..Die zijn nooit compleet, en meestal vegelijken ze de foute dingen. Zo hebben ze eens biologisch fruit vergeleken met niet-biologisch. Ze hebben dat dan zodanig doen uitschijnen dat biologisch onzin is.. Valt nog wel ergens op internet terug te vinden denk ik.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s