de laatste loodjes


Vrijdag 12 oktober, nog 48 uur om alles op alles te zetten. Het kan best zijn dat heel wat mensen het hele verkiezingsgebeuren moe zijn (ikzelf ook een beetje dus), maar een bewuste stem blijft heel belangrijk. Zeker in Gent staat we voor een kruispunt. Een rechtse coalitie die vertrekt vanuit een Business as Usual aanpak is mogelijk. Als Open-VLd, CD&V en NV-A  de coalitie vormen dan missen we de omslag die o zo nodig is.

Een goede uitslag van het kartel maakt dat we een mandaat hebben om op vlak wonen, mobiliteit, groen en andere thema’s echt het verschil te maken. Hoe meer groene kandidaten uit het kartel verkozen worden hoe sterker en sneller de vernieuwing kan plaatsvinden.

Wie nog twijfelt en op zoek is naar informatie om een juiste keuze te maken, hier is nog wat info. Een interessante analyse over de situatie in Gent kan je lezen in de Wereld Morgen, Welke partijen en kandidaten best de belangen van de vleesmatiging verdedigen staat in het dossier van Eva. De fietsersbond bestudeerde de programma’s van de Gentse partijen op vlak van mobiliteit. Op deze pagina van BOSplus kan je dan weer lezen welke politici de campagne voor meer bomen steunen. Ook Natuurpunt bekeek de verschillende partijen op vlak van groen en natuur, net als de analyse van het Gents Milieu Front. Misschien ben ik nog iemand vergeten, maar wie deze analyses bekijkt zal toch snel tot de conclusie komen dat het kartel Sp.a-Groen de beste garantie is voor een autoluwe, fietsvriendelijke, groene, sociale, gezonde, bosrijke en vegetarische stad.

Oja, wat de verplaatsing naar de stembus betreft, laat je inspireren door dit fijne filmpje van Mobiel21.

2 reacties op ‘de laatste loodjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s