de tuin in


De zon is er weer, en dat merk ik aan mijn plantjes die buiten en voor het raam flink aan het groeien zijn. Het is wel wat werk om ze van voldoende water te voorzien (en maar hopen dat de regenwater voorraden nog een tijdje voldoende zijn), maar nu al kan ik dagelijks van de eigen sla eten (en de peterselie) Binnenkort verwacht ik tomaatjes, courgetten, paprika’s en als alles goed gaat ook bloemkolen en broccoli uit eigen tuin!

Liefhebbers van ecologische sier- en moestuinen kunnen trouwens volgend weekend volop aan hun trekken komen. Dan zijn het de jaarlijkse ‘open-tuinen’ dagen van Velt. De Velt-afdeling waar ik lid van bent stelt ook enkele tuinen open. Zelf ga ik  langs gaan bij Griet en Stefan, die niet enkel een ecologische moestuin hebben maar ook een lage-energiewoning.  Dat de aandacht voor moestuinen (ook in de stad). Zo zijn er vorige week 5000 starterskits ter beschikking gesteld van Brusselaars die zelf willen starten met hun moestuintje en worden verschillende projecten rond gezamenlijke tuinen opgezet en worden groenten gekweekt op het dak van de Albertina bibliotheek. Geef toe, er is nog hoop!

3 reacties op ‘de tuin in

  1. Jammer dat bijna alle plantjes uit tuincentra in van die plastic potjes zitten. Eigenlijk zijn deze zeker niet kapot en gemakkelijk meerdere keren herbruikbaar … maar wat doet bijna iedereen er altijd mee? Weggooien, hé! Zonde!

    Like

  2. Geen probleem van die plastic potjes. Je kunt die ook gewoon recycleren om er achteraf zelf iets in te zaaien. Wij hebben bijvoorbeeld achteraf zelf aardbeischeuten in verpot en de jonge plantjes weggeschonken. En dat kunnen we dit jaar weer doen, want onze aardbeiplanten hebben voldoende scheuten. Hier gaat dus zeker geen potje verloren!

    hetzelfde trouwens voor de bakjes van de aardbeien en de eierdoosjes, want we geven ook regelmatig eieren aan vrienden en familie en ook aardbeien, en dan zijn speciale doosjes meer dan welkom.

    Misschien nuttig om zelf een moestuin te starten en zelf te verpotten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s