een laptop met 930 kilogram CO2 uitstoot


Als er prijs zou zijn voor de meest onverantwoorde reclame van de maand, dan mag die deze keer naar Toshiba gaan. Ze maken volop reclame voor een laptop waarbij je bij aankoop een gratis vliegtuigreis krijgt!  Je kan kiezen voor een tiental bestemmingen, gaande van Milaan naar Stockholm.

Waar de productie van een laptop ongeveer goed is voor 200  kg CO2 komt er bij Toshiba nog eens 150 kg (Parijs)  tot 830 kg bij (Stockholm). Vliegen naar Parijs zou voor mij sowieso bij zware misdrijven mogen worden gerangschikt, het uitdelen van gratis vliegtickets evenzeer.  Ik heb alvast mijn protest per mail doorgegeven via  toshiba.bnl@tlcmarketing.com ik hoop dat je ook even de moeite wil nemen een boze mail te sturen.  Ik heb ook het klachtenformulier ingevuld bij de Jury voor Etische praktijken in de reclame. Als baseline vinden de marketeers van Toshiba nog dat ze bezig zijn met  ‘leading innovation’. Als dit de innovatie is die we mogen verwachten van grote bedrijven dan ziet er niet goed uit. Mocht er onder de lezers een jurist zijn die kan inschatten of je daar klacht voor in kan dienen wegens onverantwoord spelen met de toekomst van mijn kinderen, dan stel ik me graag burgerlijke partij.

Dit moest ik even gezegd hebben. Gelukkig ook een beetje goed nieuws. Een nieuw windmolenpark voor de Noordzee is in gebruik genomen. Voldoende energie voor 175 000  gewone gezinnen  (of 1,5 miljoen Low Impact gezinnen). bravo voor Belwind (ik hoop maar dat ze niet met Toshiba computers werken)

2 reacties op ‘een laptop met 930 kilogram CO2 uitstoot

  1. Toch is het een hoax!

   Microkerncentrales bestaan op zich al jaren. Hoe denk je dat atoomduikboten hun energie produceerden?

   En er zijn weliswaar diverse firma’s, zoals Toshiba, die verder werken aan dit concept. Maar het hardnekkige verhaal dat rond is gegaan dat zij een kerncentrale produceerden voor ‘in de eigen kelder’ is een fabeltje.

   Ik citeer je eigen artikel: ‘De installatie is in staat om 200 kWh elektriciteit op te wekken. (Volgens Toshiba gaat het over 10mW)’

   10 mW en 200 kWh is natuurlijk een wereld van verschil. (Je gebruikt hier trouwens twee totaal verschillende grootheden naast elkaar.)
   De kleine kerncentrales waarvan sprake is produceren nog steeds veel te veel stroom voor het gebruik van één of enkele huishoudens.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s