een andere vakantie


Een gepaste moment om iets te schrijven over een ander soort reis. Niet in Brazilië maar naar een totaal nieuw land met de naam ‘Elkalim’. Dit land bevindt zich niet zover van de Baraque Friture in het dorpje Erezee. Tijdens de paasvakantie, namelijk van 13 tot 18 april is er een vakantiekamp voor volwassenen en kinderen.

De week wordt georganiseerd door de vzw You. Deze groep mensen wil werken aan een duurzame wereld waar levenskwaliteit voorop staat. Met een hele reeks activiteiten rond duurzaamheid en persoonlijke groei proberen ze mensen te inspireren en samen te brengen. Ze bieden vormingen aan, leertrajecten en werken samen met andere organisaties.

Tijdens de vakantieweek ligt de klemtoon op Samen ZIJN, Samen ZINGEN, Samen de natuur en onszelf VERKENNEN, Samen ONTDEKKEN op welke manier we kunnen leven op deze planeet! Samen LEVEN met alle leeftijden.

Het is absoluut iets anders dan Disneyland, geen magie van plastiek en consumptie maar de echte magie van samen leven in de natuur…

6 reacties op ‘een andere vakantie

  1. Ik heb zojuist naar ‘De Wandeling’ gekeken.
    Ik vind het een mooie uitzending en je hebt mooi verwoord hoe je in het leven staat.
    Ik hoop dat het veel mensen aan het denken zet en dat er mensen zijn die nu ook meer low impact gaan leven.
    Wel bijzonder dat Nederlanders een kleinere voetafdruk hebben dan Belgen.
    Ben nieuwsgierig naar de reden daarvan. Kleinere huizen misschien?

    Groetjes,
    Monica

    Like

  2. @ Monique,

    ik weet niet of dat de enige of belangrijkste reden is, maar de huizen in Nederland zijn inderdaad gemiddeld aanzienlijk kleiner en beter geïsoleerd. Dat laatste heeft niet noodzakelijk te maken met een ander/beter Nederlands beleid terzake, maar zeker ook met het feit dat Belgische huizen gemiddeld ook aanzienlijk ouder zijn dan de Nederlandse.

    Like

  3. @ Eline,
    HIer in Nederland moeten veel mensen reizen naar hun werk. Mijn man ook. We hebben aan verhuizen gedacht, maar de huizenprijzen zijn zo hoog…
    En daarnaast moeten we ook nog 6% belasting betalen over het nieuwe huis.
    We willen nog steeds verhuizen, al zal dat waarschijnlijk moeten wachten tot onze zoons klaar zijn met hun studie en onze kosten dus een stuk lager zijn.

    Like

Plaats een reactie