reisverslagje (1)


DSCF2309Onze fietsvakantie zit er op. Wie wil weten hoe we gereden hebben; ziehier de trip van de eerste dag: 7-12-22-17-74-73-72-65-64-60-59-55-58. En zeggen dat die cijfers staan voor prachtige stukken langs de Schelde, passages in onoogelijke dorpjes met de namen als Zonnegem, Papegem en Oordegem, en romantische ritjes langs molens of door holle wegen.

Ik ben dus grote fan geworden van het Vlaamse fietsnetwerk, een schitterend systeem om al fietsend een vakantie te plannen. Je kan het thuis al doen via de site: www.fietsnet.be. Onderweg kan je een van de aangepaste kaarten meenemen, maar eigenlijk kan het al met de lijst van nummertjes zoals hierboven. De kinderen hadden ook het lijstje bij met de nummertjes en vonden het plezant om zelf zo de route te vinden.

Vlaamse Ardennen wil ook wel zeggen af en toe een heuvel, en voor de wielerfans natuurlijk de legendarische namen zoals de Koppenberg, de Patersberg of de Kwaremont. Die zijn we niet speciaal gaan opzoeken, maar af en toe een flinke helling kregen we wel voorgeschoteld. We zijn vooral in de regio van Kluisbergen en Oudenaarde geweest, uiteindelijk hebben we in ongeveer een week tijd 200 kilometer afgelegd. Niet bijzonder veel, maar een goede manier om stukken van je eigen land te leren kennen zonder fossiele brandstoffen te gebruiken. En aangezien het fietsnetwerk nu ongeveer in heel Vlaanderen is uitgestippeld staan ons nog mooie vakanties te wachten in de toekomst.

Morgen iets meer over onze activiteiten en verblijfplaatsen.

DSCF2364

5 reacties op ‘reisverslagje (1)

 1. Het systeem wordt niet voor niets in steeds meer landen overgenomen. Voor het toeristisch fietsen is het een prachtig systeem.
  Hopelijk vergeten de politici niet dat dit prachtige netwerk niet hetzelfde is als een functioneel fietsnetwerk dat geschikt is voor niet-toeristisch fietsen.

  Like

 2. een tip voor een volgende fietsvakantie:
  Haspengouw (of ook wel het Toscane van België! genoemd) niet alleen mooi met z’n golvende landschappen en talloze kastelen maar ook culinair een voltreffer met z’n “lokale” fruit- en bierheerlijkheden………..

  Like

 3. Inderdaad 🙂 Onze streek heeft dat zuiderse. Kijk maar eens naar de foto’s van bij ons (behalve die van de bergen natuurlijk, want dat is Oostenrijk, waar we jaarlijks naartoe gaan) 😉

  http://www.groenhuis.org/album2/

  Dorre van Dormaal of de Walsberger (2km van bij ons gebrouwen) is een echte aanrader. Trouwens, de fietser komt hier aan zijn trekken. Meer dan 600km exclusieve fietsroutes (auto’s niet toegelaten), met betonwegjes tot in Halen en Tongeren! (deel van de oude Heirbaan). Maar natuurlijk ook veel natuur. En natuurlijk het Vinne niet vergeten, bij ons in de buurt. Prachtig natuurdomein, dat na het Zwin de grootste natuurlijke broedplaats is voor watervogels:

  http://www.groenhuis.org/Het%20Vinne%20in%20Zoutleeuw/album/index.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s